netflix’in yeni orijinal yapımı atiye’nin çekimleri başladı

netflix’in yeni orijinal yapımı atiye’nin çekimleri başladı


şengül boybaş'ın dünyanın uyanışı isimli kitabından


Hakan: Muhafız’ın yakaladığı başarıdan sonra Türkiye’deki yapımlarının sayısını arttırmaya karar veren Netflix, başrolünde Beren Saat’in yer alacağı Atiye’nin çekimlerine başladı.

jblkbk

Şengül Boybaş‘ın Dünyanın Uyanışı isimli kitaptan hayata geçirilen dizi, genç ve güzel ressam Atiye’nin sürükleyici ve gizemli hikayesini anlatacak. Dizi, Ailesi ve sevgilisi Ozan ile İstanbul’da sade ve mutlu bir yaşam süren Atiye’nin hayatının, dünyanın en eski tapınağı Göbeklitepe’de yapılan bir keşifle hayatının değişmesini anlatıyor. Bölgedeki kazı çalışmalarını yürüten arkeolog Erhan’ın Atiye ile Göbeklitepe arasındaki gizemli bir bağ olduğunu ortaya çıkartan bir sembol keşfetmesiyle başlayan macera dolu serüven, Atiye’nin antik tapınakta geçmişini aramaya karar vermesiyle bizleri de içine çekecek.

“Türkiye’de olduğu kadar dünyada da büyük ilgi gören Netflix’in ilk orijinal Türk dizisi Hakan: Muhafız’dan sonra ikinci Türk dizimizin de çok sevileceğine inanıyoruz” diyen Netflix Uluslararası Yapımlar Genel Müdür Yardımcısı Kelly Luegenbiehl, “Beren Saat’in başrolde olduğu bu dizi ile Türkiye’den yepyeni ve heyecan verici bir başka hikayeyi, dünyanın dört bir yanına taşıyacağız. Hakan: Muhafız ile İstanbul’da başlayan yolculuğumuz yeni dizimiz Atiye ile başta Göbeklitepe ve Nemrut olmak üzere, zengin Anadolu topraklarının doğal güzellikleri ile tarihi ve kültürel değerlerini dünyayla buluşturacak. Atiye gibi güçlü bir kadın karakterle ekranlara dönüş yapacak olan Beren ile çalışıyor olmaktan ötürü çok mutluyuz.”  açıklamasıyla projeye olan güvenini ve heyecanını paylaştı.

doğru

Jason George ve Nuran Evren Sit’in kaleme aldığı dizinin yönetmen koltuğunda Ozan Açıktan ve Gönenç Uyanık oturuyor. Mehmet Günsür, Metin Akdülger, Melisa Şenolsun, Başak Köklükaya, Civan Canova ve Tim Seyfi gibi isimlerin de Beren Saat’e eşlik edeceği dizinin yayın tarihi henüz belli değil.