sex pistols’ın hikayesi beyaz perdeye taşınıyor

sex pistols’ın hikayesi beyaz perdeye taşınıyor


beyaz perdede anarşi


Bohemian Rhapsody’nin Oscar’a uzanan yolculuğundan sonra müzik gruplarına daha bir dikkatli bakmaya başlayan sinema dünyası, Sex Pistols’ı gözüne kestirmiş gibi gözüküyor.

Various - 1977

Müzik dünyasının ikon gruplarından olan ve kısa süreli kariyerine anlatılabilecek bir sürü hikaye sığdıran Sex Pistols’ın yolu beyaz perde ile kesişiyor. 70’li yıllarda yaktıkları punk ateşi hala sönmeyen ve sanatın bir çok dalına ilham vermeye devam eden grup, birbirinden farklı karakterleri bünyesinde barındırmasıyla dipsiz bir kuyu.

Daily Star’a konuşan filmin yapımcısı Ayesha Plunkett, projeyle ilgili “Bohemian Rhapsody’nin gişede elde ettiği başarıdan çok etkilendik. Bizce bu gelişme, insanların daha fazla böyle filmler istediğinin bir göstergesi.” açıklaması yaptı. 18 ay önce başladıkları çalışmaların hala devam ettiğini de paylaşan Plunkett, henüz ismi belli olmayan filmde Sex Pistols’un efsane menajeri ve Vivienne Westwood ile beraber SEX isimli müzik grubunu kuran Malcolm McLaren’in yanı sıra bizzat moda dünyasının Sex Pistols’ı Vivienne Westwood rolleri için bir oyuncu listesi hazırladıklarını açıkladı.

Henüz grubun hayattaki üyelerinden film projesiyle iligili bir açıklama gelmedi ama umarız böylesine kült bir grubun hikayesi, Bohemian Rhapsody gibi Oscar uğruna harcanıp gitmez.