the lord of the rings dizisi ikinci çağ’da geçecek

the lord of the rings dizisi ikinci çağ’da geçecek


3000 yıl öncesine gideceğiz


1 milyar dolarlık bütçesiyle televizyon tarihinin en pahalı yapımı olma yolunda emin adımlarla ilerleyen The Lord of The Rings dizisinin hangi zaman diliminde geçeceği belli oldu.

Star Trek: Beyond filminin yazarları JD Payne ve Patrick McKay ikilisinin hem senaryosunu yazacağı hem de yürütücü yapımcılığını üstleneceği dizide Peter Jackson da kendi elleriyle oluşturduğu yaratıcı ekibiyle diziye danışmanlık yapacak. İlk Lord of the Rings filmi The Fellowship of the Ring‘den önceki bir zamanda geçeceği dedikoduları doğrulanan dizi, İkinci Çağ (Second Age) zamanında geçecek ve kitaplar ile sinema filmlerinin 3000 yıl öncesini anlatacak.

Orta Dünya tarihinde önemli bir yere sahip olan İkinci Çağ, bir ada olan Númenor uygarlığının yükselişi, Yüzüktayfları’nın yaratılışı ve Yüzükler için Elfler ve Sauron arasında yaşanan ilk savaşlar gibi heyecan verici bir hikaye geçmişine sahip. Filmlere konu olan kayıp kıta Atlantis’in hikayesiyle benzerlik gösteren Númenor, İkinci Çağ’ın sonunda yıkıma uğrayıp sonraki dönemde Orta Dünya’da bir mit haline gelen kayıp medeniyet olarak biliniyor. Aragorn’un da aralarında olduğu Gondor krallarının da bu soydan geldiğine inanıldığını hatırlatalım…

Yavaş yavaş şekillenmeye başlayan ve her detayıyla daha da heyecan uyandıran projeyle iligili Payne ve McKay ikilisi ”Aldığımız sorumluluğun farkındayız ve Shire’dan yola çıkan Frodo gibi heyecanlıyız. Bu hayatınızda bir kere yaşayabileceğiniz büyük bir macera” diyorlar. Bakalım gerçekten de altına girdikleri yükün altından Frodo ve arkadaşları gibi başarıyla kalkabilecekler mi?

Hala emekleme hızında ilerleyen dizinin prodüksiyon çalışmalarını heyecanla takip ediyoruz.