yeni sam mendes filmi sherlock ve moriarty’yi bir araya getiriyor

yeni sam mendes filmi sherlock ve moriarty’yi bir araya getiriyor


öyle yönetmene böyle kadro


Yaklaşık bir sene önce yeni filmi 1917’nin hazırlıklarına başladığını öğrendiğimiz Sam Mendes, filminin oyuncu kadrosunu yavaş yavaş oluşturmaya başladı.

6e0ca4cc-e4ea-4fd6-a792-b22cdf9d7f1b

En son 2015’te vizyona giren James Bond filmi Spectre’de yönetmen koltuğunda gördüğümüz İngiliz yönetmen, filmografisinde American Beauty, Jarhead ve Road to Perdition gibi başarılı yapımlar bulunan Oscar Ödüllü bir isim. Uzun süredir beyaz perdeden uzakta duran Mendes’in geri dönüşü de dolayısıyla heyecan verici, 1917 isimli I. Dünya Savaşı’nı konu edinecek filmi için Steven Spielberg’ün sahibi olduğu Amblin Partners’la anlaşan Mendes, filmin senaryosunu da Penny Dreadful dizisinin veteran senaristi Kristy Wilson-Cairns‘le birlikte kaleme aldı.

Yapımcı koltuğunda American Beauty ile En İyi Film de dahil olmak üzere 5 Oscar ödülünü evine götürdüğü Steven Spielberg’ün bizzat yer alacağı filmin oyuncu kadrosu ise epey ilgi çekici. Sherlock’tan sonra Benedict Cumberbatch ve Andrew Scott’ı tekrar bir araya getiren Mendes, 1917’de Mark Strong, Richard MaddenDaniel Mays, Adrian Scarborough, Jamie ParkerNabhaan Rizwan, Claire Duburcq ve Colin Firth gibi isimlerden sorumlu olacak. Filmin görüntü yönetmenliğini de Blade Runner 2049 ile Oscar kazanan ve daha bir çok başarılı filmin arkasındaki isim Roger Deakins yapacak. Bu film için nasıl heyecanlanmayalım!

1 Nisan’da çekimleri başlayacak film, lokasyon olarak İngiltere ve Londra’da geçecek. 1917, yıl sonuna yetişir mi emin değiliz ama yetişmese bile önümüzdeki yılın ödül sezonu için iddialı isimlerden biri olduğunu söylemeye gerek yok.