claire denis ve robert pattinson bir kez daha aynı filmde buluşuyor

claire denis ve robert pattinson bir kez daha aynı filmde buluşuyor


The Stars at Noon


Claire Denis’nin ilk İngilizce filmi olan High Life’ta birlikte çalışan Denis ve Robert Pattinson, ünlü yönetmenin bir sonraki filminde de birlikte çalışacak.

claire-denis-robert-pattinson-the-stars-at-noon-filmloverss

Türkiye prömiyerini 38. İstanbul Film Festivali’nde yapacak High Life, 3 Mayıs’ta vizyona girecek. Bizler daha bu filmi izleyememişken geçtiğimiz günlerde katıldığı Independent Film Festivali’nin bir etkinliğinde konuşan Denis, High Life’ın ardından yeni projesinde de Robert Pattinson ile çalışacağını açıkladı.

Daha önce 1999 yılında Alison Maclean tarafından Jesus’ Son ismiyle sinemaya uyarlanan ve Denis Johnson‘ın 1986 yılında yayımlanan aynı isimli romanından beyaz perdeye uyarlanan The Stars at Noon; görev icabı Orta Amerika’da bulunan Amerikalı bir kadının, bu görev sırasında tanıştığı İngiliz iş insanıyla arasındaki ilginç ilişkiyi konu alıyor.

Korku, tutku ve ihanet temaları üzerinden ilerleyen romanın, Claire Denis’nin bakış açısından beyaz perdede nasıl karşılık bulacağını görmek ilginç olacak çünkü bu film aynı zamanda tecrübeli yönetmenin kariyerindeki ilk roman uyarlaması olacak. Filmin ne zaman vizyona gireceği ya da diğer oyuncularla ilgili bir detay henüz paylaşılmadı.