irvine welsh ve danny boyle tekrar bir araya geliyor

irvine welsh ve danny boyle tekrar bir araya geliyor


Creation Stories


Irvine Welsh ve Danny Boyle, Trainspotting’ten sonra kült olma potansiyeli yüksek yeni bir proje için bir araya geliyor.

Projenin ismi Creation Stories, Alan McGee’nin yazdığı Creation Stories: Riots, Raves and Running a Label isimli kitabından beyazperdeye uyarlanıyor. Kim bu Alan McGee derseniz de kendisi  1983’den 1999 yılına kadar kurduğu Creation Records ile The Jesus and Mary Chain, Primal Scream, Oasis, Super Fury Animals, Saint Etienne, Ride ve My Bloody Valentine gibi kült grupları müzik dünyasına kazandırmış, sonra bu dükkanı kapatıp 1999’dan 2007’ye kadar da Poptones isimli label ile kaldığı yerden en iyi bildiği işi yapmaya devam etmiş bir isim. İngiliz müzik piyasasının Stelyo Pipis’i desek çok büyük yanılmış oluruz.

Şimdi üçlüyü bir daha hatırlatalım, elimizde Alan McGee, Irvine Welsh ve Danny Boyle var. Güzel de bir anı kitabı var. Uyarlama çalışmaları başlayan filmin oyuncu kadrosu da bir yandan belli olmaya başlamış. Rupert Everett, Suki Waterhouse ve Jason Fleming filmde yer alacak isimlerden birkaçı. Trainspotting’te Spud rolünde izlediğimiz Ewen Bremner’ın da bizzat Alan McGee’yi canlandırılacağı konuşulan dedikodular arasında. Filmin yönetmen koltuğunda oturacak isimse Lock, Stock And Two Smoking Barrels’tan hatırladığımız Nick Moran.

Film hakkında konuşan McGee, “Danny ve Nick ile geçmişte çalışma fırsatım oldu ve ikisi de yakın arkadaşlarım o yüzden her şeyden memnunum. Hatta bu projeyi onlarla hayata geçirmek lotoyu kazanmışım gibi hissettiriyor. Yakın zamanda biopic filmler ve merkezinde müzik olan filmlerin sayısında bir artış vari umarım insanlar izlediği şeyi beğenir.” açıklamasını yaptı.