liam gallagher’ın kayıp yıllarını anlatan belgeselden fragman

liam gallagher’ın kayıp yıllarını anlatan belgeselden fragman


As It Was


Geçtiğimiz yıl, 14 Ağustos’ta ilk defa İstanbul’da izlediğimiz Liam Gallagher’ın Oasis sonrası dönemini anlatan belgesel As It Was’dan bir fragman paylaşıldı.

ay6k4j4ni2q21

Müzik tarihinin en nadide gruplarından biriyle ortalığın tozunu attırdıktan sonra inzivaya çekilen ve uzun yıllar sahnelere adım atmayan Liam Gallagher, 2011’de Beady Eye isimli grubuyla, ardından da 2017’de ilk solo albümüyle en iyi bildiği işi yapmak için geri dönmüştü. Bu olayların dışında içmek ve ona buna sövmek dışında neler yaptığını çok bilmediğimiz Gallagher, geçtiğimiz yıl çıktığı albüm turnesinde arkasına bir kamera ekibi takarak bu süreçte yaşadıklarını olabildiğince açık ve kendine has bir dille anlattığı bir belgesel hazırlığına girişmişti.

Belgesel, kendisi hakkında “I know how fucking great I am, and I know how shit I am” diye bahseden bir insanla alakalı olunca, tabii ki bizim de konuya ilgimiz sıradan bir müzik belgeselinden biraz daha fazla oldu. “Bunu daha ünlü ya da daha zengin olmak için yapmıyorum, zaten yeterince ünlü ve zenginim. Bir gruba katıldım çünkü müziği seviyorum.” açıklamasıyla kendisini anlatmaya başlayan Gallagher’ın sivri dilinin arkasındaki gerçek Liam Gallagher ile tanışacağımız As It Was, 7 Haziran’da yayınlanacak.

Buyrun fragmanı hep birlikte izleyelim.