radiohead gitaristi ed o’brien ilk solo albümünü yayınlıyor

radiohead gitaristi ed o’brien ilk solo albümünü yayınlıyor


albüm sonbaharda geliyor


A Moon Shaped Pool ve devamında gelen uzun turne programından sonra tekrar solo projelerine odaklanmaya başlayan Radiohead üyelerinden Ed O’Brien, bu sene sonunda yayınlamayı planladığı bir solo albüm olduğunu açıkladı.

Philip Selway, Johnny Greenwood ve Thom Yorke’tan sonra grupta solo albüm yayınlayacak dördüncü isim olacak O’Brien, solo albümü üzerinde çalıştığını ilk olarak 2016’da duyurmuştu. Esquire’a verdiği röportajda konuşan Ed O’Brien, albümün kayıtlarının Flood ve Catherine Marks’ın prodüktörlüğünde gerçekleştiğini ve David Bowie’nin Let’s Dance dönemindeki davulcusu Omar Hakim ile Invisible’dan Dave Okumu ve Nathan East’in kayıtlarda yer aldığını paylaşmıştı.

Uzun bir aradan sonra tekrar gündeme gelen henüz ismi belirsiz albüm bu sefer kesin yayınlanacak gibi gözüküyor. Tha Pedal Show isimli bir YouTube kanalına misafir olan O’Brien, uzun süredir geciken albümünü bu yılın sonbahar aylarında yayınlamak istediğini açıkladı. Ayrıca albüm sonrası mini bir turne de planlayan yetenekli müzisyen, Brezilya’da katıldığı bir festivalden esinlenerek hayata geçirdiği albümün canlı versiyonunun caz ve funk merkezli olacağını da paylaştı.