taschen’dan stan lee’ye saygı duruşu

taschen’dan stan lee’ye saygı duruşu


The Stan Lee Story


12 Kasım’da hayatını kaybeden Marvel’ın efsanevi yazarı, editörü ve yayımcısı Stan Lee anısına yayımcılık dünyasının büyük yayınevlerinden Taschen, özel bir kitap hazırladı.

Stan-Lee-Story-1

1939’da kariyerine başlayan; Black Panther, Örümcek Adam, X-Men, Thor, Iron Man, The Fantastic Four, The Incredible Hulk, Daredevil, Ant-Man gibi çizgi roman dünyasının ve artık sinemanın en önemli süper kahramanlarını yaratan ya da ortaklaşa hayat veren Stan Lee, popüler kültürün en önemli simgelerinden biriydi.

Hayatımıza kattığı sayısız karakterin yanında bu karakterlerin yer aldığı filmlerde yaptığı cameo’lar ile de gönlümüze taht kuran Lee’nin çizimleri, Marvel’ın 80. yılı için özel olarak hazırlanan The Stan Lee Story isimli bir kitapta bir araya getirildi. 624 sayfalık dev kitap, Lee ile uzun yıllar birlikte çalışmış Roy Thomas tarafından hazırlandı. Kitap, Lee’nin elinden çıkan kahramanların yanı sıra ünlü ismin ABD’de göçmen olarak başlayan çocukluğundan bir çizgi roman imparatorluğuna dönüşen hayatından da kesitler taşıyor.

Hali hazırda satışta olan kitabı buradan satın alabilirsiniz.

Stan-Lee-Story-Graphic Stan-Lee-Story-Spiderman Stan-Lee-Story-Comic-Covers Stan-Lee-Story-Forward Stan-Lee-Story-Marvel-Comics-Group Stan-Lee-Story-Meet-S-Lee Stan-Lee-Story-Page Stan-Lee-Story-SHIELD Stan-Lee-Story-The-Marvel-Fumetti-Book