yaza haber verin: epıc fair geliyor

yaza haber verin: epıc fair geliyor


20 Nisan'da Kültürpark'tayız


Havalar şu anda tam olarak belli etmese de adım adım yaz mevsimine yaklaşıyoruz. Peki yaz mevsimin en güzel habercilerinden biri nedir diye sorsak Epic Fair cevabını alır mıyız? Tabii ki de alırız.

Gelenekselleşme yolunda emin adımlarla ilerleyen İzmir’in vizyonerlik başkanı tek müzik festivali Epic Fair, 4. yılında da hangi müzik tarzına elimizi atsak birilerini bulacağımız zenginlikte ve canımız ne dinlemek isterse onu dinleyebileceğimiz keyif seviyesinde yoluna devam ediyor.

Bu yıl 3 sahneye yayılacak festival, geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi şehir merkezindeki tropik bir park olan Kültürpark’ta gerçekleşecek. İki ayrı mekandaki 3 ayrı sahnesi ile bu yıl daha kapsamlı bir festivale dönüşen Epic Fair, gün boyu devam edecek canlı performansların yanı sıra aktiviteler, yeme-içme seçenekleri ve eşsiz atmosferi ile yazın kapısını aralayacağımız bir etkinlik olacak.

Peki, festivalde bu sene kimleri dinleyeceğimize gelirsek; Afro-funk’ın yükselen ismi Togo kökenli Fransız grup Vaudou Game, Londra’nın dünya müzik sahnesine son armağanı, elektronik post-punk grubu HMLTD, İsrailli psych-rock grubu Ouzo Bazooka, yine İsrail’den gönlümüze gelen elektronik üçlü Shame On Us, Disco Halal label’ı çatısı altında üretimlerine devam eden elektronik müzik prodüktörü Naduve ve Birleşik Devletler doğumlu, müzisyen, prodüktör Alek Lee Epic Fair’in konukları arasında.

Bu isimlerin yanında yerli sahnemizin de en birinci isimleri festivalde yerini alıyor. Kült progressive rock grubu Nekropsi, şamanistik bir ayini andıran performanslarında techno ve folk’u aynı eve çıkartan İnsanlar, geçtiğimiz sene Montreux Jazz Festivali’nden en iyi çıkış yapan grup ödülü ile dönen canımızın içi Islandman, 2018’de yerli sahne adına en dikkat çekici albümlerinden birine imza atan -ve playtuşu favorilerimizden olan- Gözyaşı Çetesi, ülkenin yükselen synth pop akımında kendine has bir yer edinen Brek, yerli sahnenin özgün stile sahip ikilisi Hedonutopia ve 2005’ten bu yana müzik yelpazesi ufka savaş ilan eden kaliteli müziğin ta kendisi Undomondo.

Festival ayrıca lokal DJ’lere de programında yer veriyor; bağımsız kültür sanat denizinde ülkemizin amiral gemilerinden olan Bant Mag., İzmirli alt-kültür oluşumu Apeiron Collective, Untitled mahlası ile İzmir’de farklı işlere imza atan Local Soundboyz ve Minimüzikhol’ün resident DJ’leri arasında yer alan Jan festivalde dinleme şansı yakalayacağımız isimler.

Festivalin biletlerine buradan, etkinlik sayfasına ve son gelişmelere de buradan ulaşabilirsiniz. Görüşmek üzere…