72. cannes film festivali’nin kazananları belli oldu

72. cannes film festivali’nin kazananları belli oldu


altın palmiye kazananı: parasite


72. Cannes Film Festivali’nin merakla beklenen sonuçları belli oldu, Altın Palmiye, Güney Koreli yönetmen Bong Joon-ho’nun filmi Parasite’a gitti.

Pedro Almodóvar, Bong Joon-ho, Céline Sciamma, Ken Loach, Dardenne Kardeşler, Arnaud Desplechin, Justine Triet, Abdellatif Kechiche ve Elia Suleiman’ın aralarında yer aldığı birbirinden önemli yönetmenlerin filmleriyle yarıştığı 72. Cannes Film Festivali’nin ödül dağılımı şu şekilde oldu.

Altın Kamera Ödülü, Nuestras Madres’le César Díaz’a gitti. Kısa Film dalında Altın Palmiye Ödülü’nün sahibi ise The Distance Between Us And The Sky’la Vasilis Kekatos oldu. Özel Mansiyon Ödülü’nü It Must Be Heaven’la Elia Suleiman aldı.

En İyi Senaryo Ödülü, Portrait De La Jeune Fille En Feu ile Céline Sciamma’ya gitti. Emily Beecham, Jessica Hausner filmi Little Joe’daki rolüyle En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazandı. Jean-Pierre & Luc Dardenne, Le Jeune Ahmed’le En İyi Yönetmen Ödülü’nün sahibi oldu.

Ladj Ly filmi Les Misérables ve Kleber Mendonça Filho & Juliano Dornelles filmi Bacurau, Jüri Ödülü’nü kazandı. Antonio Banderas, Pedro Almodóvar imzalı Dolor y Gloria’daki performansıyla En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’nü kazandı.

Cannes Film Festivali Büyük Ödülü’nün sahibi, Atlantique ile Mati Diop oldu.