abel ferrara’nın willem dafoe’lu yeni filminden ilk kareler

abel ferrara’nın willem dafoe’lu yeni filminden ilk kareler


tommaso


Kariyerine 1976 yılında çektiği 9 Lives of a Wet Pussy filmiyle başlayan ve o tarihten bugüne, farklı kulvarlardaki farklı projelerle her zaman aklındakini beyaz perdeye aktarmayı başaran Abel Ferrara’nın yeni filminden görseller ve bir sahne paylaşıldı.

Willem Dafoe’ye Cristina Chiriac ve Anna Ferrara’nın eşlik ettiği Tomasso, kendisinden yaşça genç Avrupalı eşi Nikki ve 3 yaşındaki kızı Dee Dee ile Roma’da yaşayan Amerikalı bir sanatçının öyküsünü anlatıyor. Sanatçı olarak üretim yapmak, farklı bir ülkede hayatını sürdürmek ve çekirdek aile içinde yaşanan gelgitlerin etrafında dönecek film, paylaşılan minik sahnesiyle insana huzur veren bir atmosferde geçiyor.

Abel Ferrara’yı ve sinemasını yakından tanıyanlar, filmin konusunu biraz heyecan verici bulabilir. Çünkü film, neredeyse Ferrara’nın hayatını anlatıyor. Aynı filmin merkezindeki karakter gibi İtalya’ya gidip evlenen ve küçük bir kızı olan Ferrara’nın Tomasso’ya kendi hayatını ne kadar bulaştırdığı ve filmin ne kadar otobiyografik olacağı büyük merak konusu.

20 Mayıs’ta sadece Fransa’da vizyona giren film, 72. Cannes Film Festivali’nde de gösterim yapacak.