amélie’nin yapım sürecini anlatan mockumentary geliyor

amélie’nin yapım sürecini anlatan mockumentary geliyor


Biraz da gülelim


Kimileri için “fazla şeker” kaçan, kimileri için ise bir klasik kıvamındaki 2001 tarihli Jean-Pierre Jeunet filmi Amélie’nin çekim sürecinde yaşananları anlatacak bir mockumentary geliyor.

Audrey Tautou’nun canlandırdığı karakteri birçok insan için rol model haline getiren ve popüler kültürün en meşhur karakterlerinden birine dönüştüren filmin yönetmeni Jean-Pierre Jeunet, geçtiğimiz günlerde Los Angeles’taki American Cinematheque’te eski filmlerinin gösterimine katıldı ve burada düzenlediği basın toplantısında Amélie’nin yapım sürecinde yaşananları anlatan bir mockumentary için çalıştığını açıkladı.

Son olarak 2013 yılında The Young and Prodigious T.S. Spivet filmini çeken Jeunet, bir yandan da bilim kurgu ve komediyi birbirine karıştıracağı bir animasyon film üzerinde çalıştığını paylaştı. Yeni projesiyle ilgili “Peter Jackson’ın sinemanın başlangıcını anlattığı Forgotten Silver gibi bir şey olacak. Akılsızlıkları anlatan, komik ve umuyorum ki yapımı ucuz bir film olacak.” yorumunu yapan yönetmen, şimdiden filmi diğer senaristi Guillaume Laurant‘la beraber belgesel için beyin fırtınası yapmaya başlamış.

Yakın zamanda daha detaylı haberler alacağımız proje için şimdiden heyecanlananlar olduğuna eminiz…