cate blanchett’ın başrolde olduğu dizi stateless’ı iple çekiyoruz

cate blanchett’ın başrolde olduğu dizi stateless’ı iple çekiyoruz


6 bölüm cate blanchett


Yolu bir kez daha televizyon ile kesişen Cate Blanchett, ABC’nin göçmen sorununu merkezine alacak yeni dizisi Stateless’ın hem başrolünde yer alacak hem de yapımcı koltuğunda oturacak.

Hollywood’un “Ne çekse izleriz” ekolünün önde gelen isimlerinden Cate Blanchett, televizyon dünyası ile bağlarını sıkı tutmaya devam ediyor. Yeni projesi Stateless’ta Yvonne Strahovski ve Dominic West ile birlikte başrolleri paylaşacak başarılı oyuncu, bir göçmen gözaltı merkezinde mahsur kalmış insanların öyküsünü bizlere aktaracak.

Bir tarikattan kaçan kabin memuru, işkenceden kaçan Afgan bir mülteci, geleceği olmayan işinden kaçan genç bir Avustralyalı baba ve ülkeyi sarsan bir skandala karışan bir bürokrat olmak üzere dört ana karakterin hayatına ortak olacağımız altı bölümlük mini dizi, bu karakterlerin yollarının Avustralya’daki gözaltı merkezinde kesişmesini anlatacak.

Cate BlanchettTony Ayres ve Elise McCredie‘nin yarattığı dizinin senaryosu Elise McCredie ve Belinda Chayko ikilisine emanet. Jai CourtneyAsher KeddieFayssal BazziRachel HouseKate BoxClarence RyanClaude JabbourRose Riley ve Helana Sawires gibi isimlerin kadroda yer aldığı diziyi Emma Freeman ve Jocelyn Moorhouse yönetecek.

Prodüksiyon çalışmalarına Haziran ayında Güney Avustralya’da başlanacak dizi, belirli bir standartın üstüne olacağa benziyor. Yayın tarihi henüz belli değil.