game of thrones senaristi yüzüklerin efendisi dizisine katıldı

game of thrones senaristi yüzüklerin efendisi dizisine katıldı


sonu benzemesin


Pazartesi günü itibariyle son bölümü yayınlanıp, ardında bıraktığı büyük tartışmayla televizyon tarihine geçen Game of Thrones’un baş yazarlarından Bryan Cogman, Amazon’un merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi spin-off dizisine dahil oldu.

Projeyi şöyle bir hatırlatalım. Amazon, televizyon tarihinin en büyük bütçesini ayırdığı bir Yüzüklerin Efendisi dizisi çekiyor. Burada bahsettiğimiz bütçe yaklaşım 1 MİLYAR DOLAR civarında. Star Trek: Beyond filminin yazarları JD Payne ve Patrick McKay ikilisinin hem senaryosunu yazacağı hem de yürütücü yapımcılığını üstleneceği dizide Peter Jackson da kendi elleriyle oluşturduğu yaratıcı ekibiyle danışmanlık yapacak. İlk Lord of the Rings filmi The Fellowship of the Ring‘den önceki bir zamanda geçeceği açıklanan dizi, İkinci Çağ (Second Age)’de kitaplar ile sinema filmlerinin 3000 yıl öncesini anlatacak.

Yüzüklerin Efendisi projesine dönersek, tüm zamanların en popüler dizileri arasına adını altın harflerle yazdıran Game of Thrones’un senaristlerinden Bryan Cogman, hazırlık aşaması uzun bir süre daha devam edecek diziye danışman olarak dahil oldu.

Dizide bizzat Payne ve McKay’e danışmanlık yapacak Cogman, Game of Thrones’un senaristleri arasında yer almasının yanı sıra fantastik edebiyat alanındaki bilgisiyle bu iş için doğru kişi olarak öne çıkıyor. Game of Thrones kariyerine D.B. Weiss ve David Benioff’un asistanı olarak başlayan Cogman, Westeros hakkındaki derin bilgisi sayesinde kısa sürede yazar ekibine girmeyi başarmıştı. Game of Thrones’un izleyicileri ikiye bölen final sezonundaki belki de en iyi bölüm olan A Knight of the Seven Kingdoms isimli ikinci bölümü yazan isim olan Cogman, The Lord of the Rings dizisinde yapacağı işler için şimdiden teminat veriyor.

Hala emekleme hızında ilerleyen dizinin prodüksiyon çalışmalarında bir sonraki adımı büyük merakla bekliyoruz.