james mcavoy ve logan’ın dafne keen’i bu dizide: his dark materials

james mcavoy ve logan’ın dafne keen’i bu dizide: his dark materials


yeni fragman yayında


Marvel çatısı altında, aynı filmde olmasa da iki ayrı filmde yolları kesişen James McAvoy ve Dafne Keen’in rol aldığı BBC/HBO dizisi His Dark Materials’tan fragman paylaşıldı.

Logan filmindeki Laura rolüyle ağızları açık bırakan Dafne Keen ve X-Men serisinin Professor X’i James McAvoy’u bir araya getiren dizi, Philip Pullman‘ın 20 yıllık üçlemesinden uyarlanıyor.

The Golden Compass’le 2007’de beyaz perdeye uyarlanmaya çalışılan hikayenin dizi versiyonunda, başka bir dünyadan olan Lyra isimli geç kızın kayıp arkadaşını arama süreci, Dust isimli gizemli fenomeni anlama arayışına dönüşür. Bizim gezegenimizin de aralarında yer aldığı farklı dünyalar arasında seyahat ederken Lyra, Will’le tanışır ve maceralara atılırlar. McAvoy, dizide Lord Asriel’ı canlandırıyor.

The King’s Speech’le Oscar kazanan yönetmen Tom Hooper’ın ilk iki bölümünü yönettiği dizinin yazarlığını ise Skins, Shameless ve Netflix’te izleyeceğimiz Damien Chazelle dizisi The Eddy’nin yazarı Jack Thorne üstleniyor.

Oyuncu kadrosunda Ruth Wilson, Lin-Manuel Miranda, Anne-Marie Duff, Clarke Peters, Will Keen, Ian Gelder, Georgina Campbell ve James Cosmo’nun da yer aldığı His Dark Materials, 8 bölümlük ilk sezonuyla bu yıl içinde yayınlanacak.