jude law ve shia labeouf yeni francis ford coppola filmine yürüme mesafesinde

jude law ve shia labeouf yeni francis ford coppola filmine yürüme mesafesinde


megalopolis


“Sinemanın yaşayan efsanesi” tanımının hakkını veren isimlerden Francis Ford Coppola, 80 yaşında ve hala üretmeye devam ediyor.

Yaşlandıkça sadece gerçekten tutkuyla bağlı olduğu projeler üzerinde çalıştığını açıklayan Coppola, bu projeler içerisinden “dream project” olarak isimlendirdiği Megalopolis’i adım adım gerçeğe dönüştürmeye başladı. 90’lı yıllardan beri dönem dönem gündeme gelen Megalopolis’in ilk adımları uzun bir senaryo sürecinden sonra 2001 yılında atılmıştı, ancak ABD’de yaşanan 11 Eylül saldırısından sonra proje uzun bir süreliğine rafa kalkmıştı.

Tekrar gündeme gelen ve bu sefer hazırlıkları son sürat devam film, New York’ta bir ütopya yaratmayı amaçlayan, ancak şehrin belediye başkanı tarafından engellenen bir mimarın hikayesini anlatacak. Filmin tekrar gündeme gelmesindeki en heyecan verici konu ise oyuncu kadrosuyla ilgili çıkan detaylar. Bugüne kadar birçok oyuncuyla konuştuklarını açıklayan usta yönetmen, bu isimlerin arasından Jude Law ve  Shia LaBeouf’ın henüz resmi olarak teklifi kabul etmeseler de projeye çok yakın olduklarını açıkladı.

Streaming servislerinin yavaş yavaş televizyon ve sinemayı ele geçirmesiyle bu tarz projeleri hayata geçirmenin ne kadar zor olduğundan da yakınan Coppola, filmle ilgili daha fazla detay paylaşmadı. Çok uzun zamandır konuşulan, çok değerli bir ismin hayallerindeki projeyi izlemek son derece keyifli olacak.