led zeppelin’in ilk günlerini anlatacak belgesel yolda

led zeppelin’in ilk günlerini anlatacak belgesel yolda


daha önce yayınlanmamış görüntülerle


Geçtiğimiz sene 50. yaşını kutlayan Led Zeppelin grubunun kariyerinin ilk yılları film oluyor.

1920’lerdeki ilk roots müzik kayıtlarını bir araya getirerek hazırlanan üç bölümlük belgesel dizisi American Epic ile büyük beğeni kazanan Bernard MacMahon, bir süredir hazırlık aşamasında olan Led Zeppelin belgeselinin yönetmenlik koltuğunda oturacak. Stairway to Heaven, Kashmir, Whole Lotta Love ve Immigrant Song ve daha birçok kült şarkı, ve grup üyeleriyle müzik tarihinin unutulmaz isimleri arasında yer alan Led Zeppelin’in ilk yıllarına odaklanacak belgesel, grubun dört üyesinin 1960’ların başlarında henüz tanışmadan önceki yolculuklarını anlatarak başlayacak. 1968 yazında Londra’da tekrar buluşmalarıyla devam edecek belgesel, 1970 yılında The Beatles’ı listelerin zirvesinden indiren Led Zeppelin II albümünün çıkışıyla son bulacak.

Jimmy Page, Robert Plant ve John Paul Jones ile yapılan yeni röportajların yer alacağı belgeselde aynı zamanda grubun 1980 yılında hayatını kaybeden bateristi John Bonham‘ın bugüne kadar paylaşılmamış arşiv görüntüleri de yer alacak.

Bernard MacMahon, Led Zeppelin belgeseli için American Epic’in kamera arkasındaki ekibi aynen projeye dahil etmiş durumda. Jimmy Page, MacMahon ile çalışma kararını: “Bernard’ın American Epic’te görsel ve işitsel olarak yaptıklarını gördükten sonra hikayemizi anlatmak için doğru kişi olduğunu anladım” sözleriyle yönetmene olan güveninin de altını çizdi.