martin scorsese’nin bob dylan belgeseli 12 haziran’da yayında

martin scorsese’nin bob dylan belgeseli 12 haziran’da yayında


Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story


2006 yılında No Direction Home isimli bir Bob Dylan belgeseli hazırlayan Martin Scorsese’nin bir diğer Bob Dylan projesi Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story’nin yayın tarihi belli oldu.

Bob Dylan’ın kariyerinin önemli noktalarından biri olan 1975 tarihli ünlü Rolling Thunder Revue turnesinin hikayesini anlatacak Martin Scorsese, sanatçının hayranlarından epey hayır duası almış durumda. İlk olarak bu yıl başında öğrendiğimiz belgeselden uzun zamandır haber alamamıştık.

Belgesel ile birlikte 1970’ler ABD’sinde kültürel ve politik bir yolculuğa çıkacağımız Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story, 12 Haziran’da Netflix’te. Dylan’a Roger McGuinn, Joan Baez, Ramblin’ Jack Elliott, Bob Neuwirth ve Allen Ginsberg gibi dostların eşlik etmesiyle efsane mertebesine ulaşan turneye katılanlar arasında Joni Mitchell ve Ringo Starr gibi isimler de yer alıyor. Filmde göreceğimizi öğrendiğimiz isimler ise şimdilik Joan Baez, Allen Ginsberg ve Sam Shepard’dan ibaret.

Çalışmaları 10 yılı aşkındır süren belgeselden bir de poster paylaşıldı. Rolling Thunder Revue: A Bob Dylan Story’nin 12 Haziran’da Netflix’te olacağını bir kez daha hatırlatalım.