peep show geri dönüyor

peep show geri dönüyor


ama ufak bir farkla


İngiliz televizyonunun kült komedi dizilerinden Peep Show, başrollerinde kadın karakterlerin yer alacağı yeni bir versiyonuyla ABD televizyonlarına transfer oluyor.

Jesse Armstrong, Sam Bain ve Andrew O’Connor üçlüsünün aklının ürünü olan, David Mitchell ve Robert Webb’in oyunculuklarıyla kıs kıs güldüğümüz Peep Show, televizyona geri dönüş için hazırlık yapıyor. Hayatlarının neredeyse her alanlarında başarsız ve beceriksiz olan, en yakın arkadaş olmalarına rağmen birbirlerinden o kadar da hoşlanmayan Mark ve Jeremy’nin heyecan verici hayatını anlatıyor.

Olayları ve karakterleri kendi bakış açılarından, hatta çoğu zaman bizzat onların gözünden görüp iç seslerine ortak olduğumuz dizi, İngiliz komedi dizileri arasında zaman içerisinde kendisine büyük bir izleyici kitlesi oluşturup kült mertebesine erişmişti. Yıllar içinde ABD televizyonlarının dönem dönem uyarlamaya çalıştığı ama bir türlü başarılı olamadığı dizi, bu sefer kesin olarak dönüyor.

Ama küçük bir farkla.

Başrollerinde iki kadın karakterin hikayesini izleyeceğimiz dizi, FX’te yayınlanacak. Senaryosunu Community, Portlandia, Arrested Development ve Superstore gibi başarılı komedi dizilerinin senaristlerinden Karey Dornetto’nun kaleme alacağı yapımda orijinal Peep Show’un yaratıcıları Jesse Armstrong ve Sam Bain de yer alacak. Dizinin yayın tarihi ve başrolde yer alacak oyuncular henüz açıklanmadı.