the mars volta yeni albümle geri dönmeye niyet etti

the mars volta yeni albümle geri dönmeye niyet etti


hadi hayırlısı


Günün heyecanlandıran haberi The Mars Volta’dan geliyor. Cedric Bixler-Zavala ve Omar Rodríguez-López, bir süredir birlikte stüdyoda yeni materyaller kaydediyormuş da haberimiz yokmuş.

2000’ler sonrası progresif rock’ın en başarılı isimlerinden olan The Mars Volta, 2012’deki dağılmasından 7 yıl sonra tekrar bir araya geliyor. Punk, caz ve Latin müziği aynı potada eritip bir de üst düzey virtüözlük ile birleştiren grup, aldığı sürpriz dağılma kararıyla bütün hayranlarını üzmüştü. Neyse ki o günler geride kaldı ve grup adım adım bir araya geliyor.

Bir hayranının grubun Twitter hesabına yazdığı “I dream of you guys giving TMV a new chapter” tweet’i üzerine Zavala’nın “It’s happening” cevabıyla ortaya çıkan gelişme henüz çok taze. Bu açıklamadan sonra Zavala’nın Twitter hesabını karıştırmaya başlayan grubun sıkı takipçileri, yetenekli ismin daha önce bu gelişmeyi müjdeleyen ama gözden kaçan tweet’lerini bulup ortaya çıkardı. Zavala’nın ortaya çıkan dedikodulardan sonra bu tweet’leri hemen silmesi ise bizleri iyice heyecanlandırdı.

Henüz resmi bir açıklama yapılmasa da gelişmeler önümüzdeki günlerde The Mars Wolta’dan yeni şarkılar, belki albümler duymamız mümkün gözüküyor. Bekleyip göreceğiz…