tim roth, mia hansen-løve’ın ilk ingilizce filminin kadrosuna dahil oldu

tim roth, mia hansen-løve’ın ilk ingilizce filminin kadrosuna dahil oldu


bergman island gümbür gümbür


L’Avenir ve Maya gibi filmleriyle severek takip ettiğimiz Mia Hansen-Løve’ın ilk İngilizce filminden güzel haberler var.

Greta Gerwig, Mia Wasikowska ve John Turturro’lu kadrosuyla ilgimizi cezbeden Bergman Island, Ingmar Bergman’ın aynı yerdeki evinde çektiği belgesel üçlemesinden ilham alıyor. Faroe Adaları’nda geçecek filmin kadrosu adım adım şekillenirken, usta İngiliz oyuncu Tim Roth da oyuncu kadrosuna dahil oldu.

Bergman Island’da film yapıcısı bir çift, yeni filmleri için ayrı ayrı senaryolarını yazmak üzere ABD’deki evlerinden kalkıp Ingmar Bergman’a iham veren adaya ruhani bir yolculuğa çıkar. Yaz mevsimiyle birlikte senaryolar da ilerledikçe, adanın vahşi tabiatında gerçek ve kurgu arasındaki çizgi bulanıklaşmaya başlar.

Konusu, kadrosu ve yönetmenini düşününce kaliteli bir yapım olacağını düşündüğümüz Bergman Island’ın çekimlerine 2018’de, Bergman’ın doğum günü olan 14 Temmuz’da başlanmıştı. Vizyon tarihi henüz belli olmayan filmin 2020’nin ilk aylarında vizyona girmesi yüksek ihtimal gibi gözüküyor.