tom ford ve saatler hakkında bilmeniz gereken 14 ölümcül gerçek

tom ford ve saatler hakkında bilmeniz gereken 14 ölümcül gerçek


saat dünyası yeni bir yıldızı selamlıyor


Dokunduğu her şeyi altına çevirebilen sayılı vizyoner insandan birisi olan Tom Ford, kendi markası altında çıkardığı ikinci saat koleksiyonuyla birlikte saatler hakkında bilmeniz gereken pek yararlı 14 bilgiyi kabarık bir hesap gibi önümüze getiriyor. GQ UK’in yardımıyla önümüze gelen hesap, uzunluğuyla birlikte ne kadar ferman gibi gözükse de, biraz incelediğimizde saatler hakkında hayat kurtaracak bilgilerle dolu olduğunu şıp diye anlatıyor.

Geçtiğimiz sene piyasaya çıkan ilk Tom Ford saat modeli 001, Cartier Tank’in 2019’a fiyakalı bir şekilde adapte olmuş uzak bir kuzeni niteliğinde parlıyor. Saate ufak bir göz attıktan sonra Tom Ford’un saat kullanımı hakkında güzelce atıp tuttuğu 14 tavsiye ve bizim fikirlerimize geçelim:

01. Saatinizi kıyafetinize yakıştırmak

TF: Kendinize uzun mu uzun bir boy aynası almanız gerekli. Aynanın karşısına geçip kıyafetiniz ve saatinizin uyumuna bakmanız ve %100 emin olmanız ise yeterli. İçinize tam sinmiyorsa emin olun o saat, kıyafetinize yakışmamıştır. Cart kırmızı bir saat bile takıyor olsanız, eğer kıyafetinizde onunla eşleşen minik cart kırmızı bir nokta bile varsa kıyafetiniz “olmuş” olabilir, tamamen hissiyatınıza bağlı.

playtuşu: Haklı, yakıştığını hissediyorsan yakışmıştır.

02. Aynı anda iki saat takmak

TF: Neden aynı anda iki saat takarsınız ki? Pek aptalca. Sol kolunuzu Paris, sağ kolunuzu Los Angeles zamanına göre mi ayarladınız? Saçmalığın daniskası. İki tane IWC sahibi değilseniz ve bununla hava atmak istemiyorsanız ben açıkçası bu işi onaylamıyorum. Aynı anda iki saat takan tek tanıdığım var, o da altı yaşındaki oğlum. Hem kamuflaj hem de dalış saatini çok sevdiği için ikisini de aynı anda takarak okula gidiyor… Dediğim gibi altı yaşında olduğundan dolayı onda pek sırıtmıyor.

playtuşu: “Türkiye tatiline kiralık Porsche ile gelen jöleli” kıvamında gezmek istiyorsanız neden olmasın?

03. Saati kıyafetin üstüne takmak

TF: Gianni Agnelli gibi saatinizi gömleğin üstüne takmak mı? Yıldızlı bir hayır. Kabul, 70’lerde bunu ben de yaptım ama o senelerde zaten yapmayan yoktu ki…

playtuşu: Olmadı saatinizin kayışını biraz uzatıp kafanıza Rambo gibi takın, tabii ki Tom Ford haklı.

04. Lüks saatinizi gündelik bir kıyafetle kullanmak

TF: Kesinlikle şahane gözükür. Değerli saatinizi bir kot ve beyaz t-shirt’le taktığınızda çok şık olacaktır. Bazılarında dün geceden kalma bir görüntü de verebilir ama olsun, gayet güzel.

playtuşu: İki evren mükemmel bir şekilde birleşiyor, 10/10.

05. Altın vs Platin

TF: Eskiden bir kural vardı, altın takılar ve saatler gündüz kullanımı için (sebebi de sigara plakalarının altın olmasından geliyor), platin takılar ve saatler de akşam kullanımı için idealdir diye… Şu anda bu kural biraz kırılmış olsa da renk skalasında beyazla beyaz, altınla altını eşleştirmek en mantıklısı.

playtuşu: Biz karışık da seviyoruz, hafif aykırı ve gözü güzel derecede rahatsız eden bir duruş oluşturabiliyor.

06. Dalış saati ve takım elbiseler

TF: Takım elbise ile olabilir fakat smokin ile hayatta olmaz. Smokin gerçekten geleneksel bir smokinse şık bir saati gerektirir veya şöyle özetleyeyim; smokinle birlikte dalış saati takacağınıza hiç saat takmayın daha iyi.

playtuşu: Haklı, Phillips tarafından satın alınan Steve McQueen’in ikonik Submariner’ını bile smokinle taksanız bi’ enteresan gözükecektir.

07. Saatin bütün özelliklerini kullanmak

TF: Saatinizin enteresan özellikleri olabilir ama günün sonunda çok güzel gözüken bir aksesuardan bahsediyoruz, saatle dünyayı kurtarmayacağız. Bu saatleri ben şehir içinde kullanılan çok lüks bir spor arabaya benzetiyorum. Evet güzel gözüken bir şeyden bahsediyoruz fakat şehir içinde 230 kilometre ile gidecek haliniz yok değil mi? Güzel gözüküyorsa, bunun yeterli olması lazım.

playtuşu: Bir zahmet yumurta haşlarken veya makarna yaparken telefonunuzdaki kronometreyi kullanın.

08. Saatin kayışını ayakkabıyla eşleştirmek

TF: Deri kayışlı bir saat kullanıyorsanız ve saat-ayakkabı-kemer kombinasyonunuzdaki renkler farklıysa çok yanlış sularda yüzüyorsunuz demektir. Kayışı şıp diye değişebilen bir saat olsa da her gün aynı saati takabilsem diye düşünüyordum ki bu düşünce beni Tom Ford saat koleksiyonunu tamamen değiştirilebilir kayışlarla tasarlamama yöneltti.

playtuşu: Deri kayışlı saatlere çok patlamıyoruz ama değişik bir melodisi de yok değil…

09. Peki yazın?

TF: Ben beyaz kayış kullanmayı seviyorum. Takım elbise, yazlık kıyafetler, hiç fark etmiyor bir mevsim boyunca şıkır şıkır beyaz kayışla geziyorum.

playtuşu: Valla bilemedik, hafif bir viski-lahmacun havası seziyoruz beyaz kayıştan ama Tom Ford diyorsa bir bildiği olabilir.

10. Çizgili kayış

TF: Güneş battıktan sonra kullanımdan kalkması gereken bir şey. Benim koleksiyonumda çizgili siyah-siyah kayışı ton farkıyla güzelleşen bir saat var, belki o takılabilir.

playtuşu: Fransa bayrağı renklerindeki çizgili kayışla yaz gecelerinde daha hafif-rahat-lüks bir kullanım oluşturulabilir, hemen hayır demeyin.

11. Saat ve takı

TF: Takıdan kastımız değerli metallerse bu konuyu bir kenara koymamız gerekli. Eğer garip bilezikler, incik boncuktan bahsediyorsak lütfen belli bir yaşı geçtikten sonra bunları kullanmayın. Nokta atışı bir iki metal aksesuarla ise saatiniz lig atlayacaktır.

playtuşu: Alyans – saat uyumu sevmeyen insan sevemez.

12. En büyük günah

TF: Tıktıktıktıktıktıktık… Tıklayan saat kadar rahatsız edici ve sesle birleşince ucuz duran bir şey olamaz.

playtuşu: Bu tıklayan saatlerden yapıyorlar mı hala?

13. Saatin hakkında konuşmak

TF: Gösteriş meraklısı bile olsanız bırakın saatiniz sizin yerinize konuşsun. Günün sonunda insanların suratına saatinizi sokmak pek havalı bir hareket değil. Çok istiyorsanız masanın öbür ucunda duran bir şişe şaraba uzanırken kol düğmenizin altından minikçe çıkan saatiniz, zaten istediğiniz etkiyi daha kendinden emin bir şekilde yaratacaktır. Dünyanın en çetinceviz koleksiyonerlerinin peşinde koştuğu nadir bulunan bir saatiniz varsa cevap belki biraz değişebilir ama siz beni anladınız.

playtuşu: Lüks saatler hakkındaki ilk kural, lüks saatler hakkında konuşmamaktır. Lüks saatler hakkındaki ikinci kural, lüks saatler hakkında konuşmamaktır.

14. Kayışların farklı kullanışları

TF: Tom Ford saatlerinin bir diğer özelliği de saatlerde kullandığımız çıkarılabilir deri kayışların penis yüzüğü olarak da kullanılıyor olabilmesi. Ciddiyim, kayışlarımızı çıkartıp doğru şekilde kullanırsanız şahane penis yüzüğü oluyorlar. Benim ihtiyacım yok fakat biraz yağ ile birlikte denediğinizde çok iyi sonuç alabilirsiniz.

playtuşu: ?

Bütün Tom Ford saat koleksiyonlarına buradan ulaşabilirsiniz.