wong kar-wai’nin tüm filmleri restore edilip tekrar yayınlanacak

wong kar-wai’nin tüm filmleri restore edilip tekrar yayınlanacak


Biz de keyifle izleyeceğiz


Chungking Express, In the Mood for Love, Happy Together filmleriyle tanınan beyaz perdenin nahif prensi Wong Kar-Wai’nin bütün filmografisi restore edilip yüksek çözünürlükte tekrar yayınlanacak.

Chungking Express, Fallen Angels ve Cannes’da En İyi Yönetmen Ödülü’nü kazandığı Happy Together filmleriyle Hong Kong İkinci Yeni Dalgası’nın ve Uzak Doğu sinemasının en önemli isimlerinden olan Wıng Kar-Wai, In the Mood For Love ile hala kalplerimizin VIP köşesibde oturuyor.

Son olarak 2013’te vizyona giren The Grandmaster’ın yönetmen koltuğuna oturan veteran yönetmen, şu sıralar yeni filmi Blossoms’ın hazırlıklarıyla epey meşgul. Jin Yucheng’in 2013 yılında yayımlanan romanından beyaz perdeye aktarılacak filmin In the Mood for Love ve 2046’in ruhani devamı olacağı paylaşılmıştı. Çin Kültür Devrimi’nin son dönemine denk gelen 60’lı yıllarda başlayacak ve Şanghay’da yaşayan üç kişinin 90’lı yıllara kadar uzanan hikayesini anlatacak film için biraz daha beklememiz gerekecek. Bu film ne zaman yayınlanır bilemeyiz ama Kar-Wai cephesinden hoş ötesi hoş bir haber var.

Usta yönetmenin tüm filmleri restore edilmiş 4K versiyonlarıyla 2020’de tekrar yayınlanacak. Yaptığı açıklamada In the Mood for Love’ın vizyona girişinin 20. yılında bütün filmlerini yeniden izleyiciyle buluşturacağını paylaşan Wong Kar-Wai, ayrıca baskısı tükenmiş Chungking Express’in yeniden düzenlemesini de gerçekleştireceklerini açıkladı.

Yani yeni bir Wong Kar-Wai filmi izlemeden önce, bütün filmlerini baştan sona 4K kalitesiyle izleme ihtimalimiz epey yüksek!