woodstock 69’da çalınan tüm şarkılar tek albümde

woodstock 69’da çalınan tüm şarkılar tek albümde


433 şarkı bir arada


Konu festivallerden açılınca herkesin şehir efsanesi tadında bir bilgiyle ortalığı gazladığı Woodstock, festivalin tarihine geçen 1969 yılındaki ilk versiyonunu devasa bir box set ile kutluyor.

Summer of Love’ın gazını arkasına alan ABD gençliğinin akın edip tarihe geçtiklerini bilmeden gönlünce eğlendiği Woodstock, bu yıl 50. yaşını kutluyor. Jimi Hendrix, The Who, Santana, Crosby, Stills, Nash & Young, Janis Joplin, Grateful Dead, Joan Baez ve daha birçok ismin verdikleri konserlerle kariyerlerinde bir sonraki basamağa atladıkları festivalde çalınan bütün şarkıların yer aldığı bir box set yayınlanıyor.

Tam 38 CD’de 433 şarkının yer alacağı Woodstock 50 – Back To The Garden: The Definitive Anniversary isimli albüm, aynı zamanda bugüne kadar ortaya çıkmamış 20 saatlik özel bir kaydı da barındıracak. Festivalin sahne tasarımından esinlenen özel bir ahşap kutu içerisinde gelecek albümün yanında festival görüntülerinin yer aldığı mini bir belgesel, festival programının kopyası, gitar askısı, iki adet poster, anonim bir festival katılımcısının günlüğünün kopyası, fotoğraflar ve bir kitapçık da bulunacak.

Orijinal festivalin gerçekleştiği Ağustos ayında satışa çıkacak box set, 630 Pound’luk fiyatıyla cep yakıyor. Kutunun daha az içeriğe sahip bir küçük boyu da ilerleyen dönemlerde satışa çıkacak.