yeni foals albümü göz kırpmaya başladı

yeni foals albümü göz kırpmaya başladı


yannis'ten al haberi


Everything Not Saved Will Be Lost – Part 1 isimli uzun süredir merak ettiğimiz yeni Foals albümünü 11 Mart’ta dinlemeye başlamıştık. Yıl bitmeden bir albüm daha geleceğini öğrenip iki kere sevindiren Foals’un sonbaharda dinleyeceğimiz Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2’sundan, bizzat grubun solisti Yannis Philippakis kaynaklı haberler var.

Everything Not Saved Will Be Lost – Part 2 olarak devam edecek albümün, ilk albüme göre sert bir tonda olacağı uzun süredir konuşuluyordu. Öncelikle bu iddiaları doğrulayan Philippakis, albümün beklenildiği gibi riff ağırlıklı ve beklenenden daha sert tonda olacağını paylaştı. Ayrıca daha danslı bir albümün bizleri beklediğini ve albümün çıkış tarihi olarak sonbahar mevsimini seçtiklerini açıklayan Philippakis, şu sıralar ilk yayınlanacak tekli The Runner’a bir video çektiklerini paylaştı.

Bir Kubrick filmine yaraşır, 10 dakikalık bir doğaçlama şarkının da albümde yer aldığını ve bunun kendilerini çok mutlu ettiğini söyleyen Philippakis, çok ufak bir mixing aşamasından sonra albümün tamamen bitmiş olacağının ve teklilerin birer birer paylaşılacağının müjdesini verdi.

Albüm tahmin ettiğimiz gibi gümbür gümbür geliyor. Yine bir sonbahar, yine bir Foals albümü ile bir anda gaza gelip aynı anda mutsuzluğa düşme eylemini iliklerimize kadar yaşayacağız.