apple da oscar yarışına talip

apple da oscar yarışına talip


aman steven spielberg duymasın


Geçtiğimiz yıl Netflix’in 2018-2019 ödül sezonunda Alfonso Cuarón’a En İyi Yönetmen ödülünü getirmesinin yanı sıra En İyi Orijinal Senaryo ve En İyi Sinematografi ödüllerini kucaklayan Roma ile kazandığı başarı herkesçe (Steven Spielberg hariç) takdir görmüş olacak ki, Apple da aynı rotayı takip etme kararı aldı.


Apple’ın planı, önümüzdeki sonbahar yayın hayatına başlayacak yeni streaming platformu Apple TV+ için her sene Oscar adaylığına göz kırpacak nitelikte altı küçük bütçeli film çekmek. Teknoloji devinin her bir film projesine 5 ila 30 milyon dolarlık bütçe ayırması bekleniyor.

Geçtiğimiz aylarda Apple ile iş birliği yapacağını açıklayan ve 2018-2019 ödül sezonunda Netflix yapımı filmlerin Oscar yarışına dahil olmasına karşı büyük bir savaş veren Steven Spielberg’den Apple’ın yeni kararına nasıl bir tepki gelecek merak etmiyor değiliz. Hatırlarsanız, Netflix’e karşı aldığı sert tavırdan sonra tam anlamıyla 180 derecelik bir dönüş yaparak tükürdüğünü yalamış, Quibi adlı yeni mobil platform için sadece karanlıkta izlenebilecek korku dizisi After Dark üzerinde çalışmaya başlamıştı.