atlanta’nın yönetmeni ile maniac’ın yapımcısından iki yeni uyarlama: station eleven ve made for love

atlanta’nın yönetmeni ile maniac’ın yapımcısından iki yeni uyarlama: station eleven ve made for love


netflix ve disney+’a rakip


Halihazırda Netflix ve Disney+ savaşları için iki platform da kolları sıvamışken, WarnerMedia da 2020’de kendi yayın platformunu açarak bu rekabete dahil olacağını açıkladı. Yavaş yavaş yapımları da belli olmaya başlamışken, WarnerMedia için yeni yapım haberi Maniac dizisinin yazarı ve yapımcısı Patrick Somerville’den geldi. Somerville, Station Eleven ve Made for Love kitaplarının 10’ar bölümlük adaptasyonlarında showrunner’lık yapacak.

Station Eleven, Emily St. John Mandel’in aynı adlı romanından uyarlanacak. Dizinin 10 bölümünü de, Atlanta ve Barry’nin yönetmeni Hiro Muroi yönetecek. Murai, ayrıca Donald Glover’ın This is America klibini ve Guava Island isimli kısa filmini de yönetmişti. Projeleri doğru yönetmenlerle buluşturmasıyla da bilinen Somerville, Maniac dizisi için Cary Joji Fukunaga’yı seçerek bunu bir kere daha kanıtlamıştı.

Made for Love ise bir boşanma ve intikamın karanlık, absürt ve dokunaklı hikayesini anlatan, Alissa Nutting’in aynı adlı romanından uyarlanacak. 10 bölümlük bu diziyi ise S. J. Clarkson yönetecek.

WarnerMedia platformunun ne zaman izleyicilerle buluşacağı henüz kesin olarak belli değil. Fakat Made for Love ve Station Eleven’a ek olarak Anna Kendrick’li Love Life, Ansel Elgort’lu Tokyo Vice ve Denis Villeneuve’ün ilk bölümünü yöneteceği Dune: The Sisterhood ile şimdiden heyecan verici bir yapım listesi oluşturmaya başladığı söylenebilir.