chernobyl dolayısıyla influencer’ların yeni rotası çernobil

chernobyl dolayısıyla influencer’ların yeni rotası çernobil


doğal seçilim


IMDb’de tüm zamanların en yüksek puanını alarak listenin ilk sırasına yerleşen, Rusların tepesini attıran ve kendi Chernoby’lerini çekmeye zorlayan HBO yapımı Chernobyl dizisi sonrası bölgeye influencer ve turist akını başladı.

Dizinin yayınlanmaya başladığı Mayıs ayından beri Pripyat şehrine turistik ilginin %40 arttığını belirten turizm şirketleri, ilgiden memnun gibi görünseler de Instagram influencerlarının pozları ve kullandıkları etiketler çok tepki görmeye başladı bile.

Dizinin yazarı ve yaratıcısı Craig Mazin, Twitter’dan yaptığı uyarıda “Chernobyl’in böyle bir turizm dalgası başlatması çok güzel ama bölgede çekilen fotoğrafları da gördüm. Bölgeyi ziyaret ederseniz orada korkunç bir trajedi yaşandığını unutmayın; tüm mağdurlara ve orada yaşamını yitirmiş kişilere saygılı olacak şekilde davranın.” dedi.

Pripyat, 2011 yılından beri turistlere açık olsa da yalnızca lisanslı bir turla gezilebiliyor. Bu tehlikeli turların sadece ekran başından katılımcısı olmak isteyenler için ise dizinin fragmanı aşağıda.