dünyayı bir de wes anderson gözünden görün

dünyayı bir de wes anderson gözünden görün


renkler gözlükten, simetriyi bulması sizden


“Wes Anderson benim hayatımın filmini çekse nasıl çekerdi?” sorusuna son verecek, etrafı Wes Anderson filmi renklerinde gösteren bir gözlük üretildi.

İskoçyalı şirket Tens’in ürettiği Spectachrome adlı güneş gözlüğünde, ışığı Wes Anderson filmlerinin renk skalasına uygun olarak filtreleyen bir teknoloji kullanıldı. Gözlük şimdiden Indiegogo’da 12.000 Dolarlık bir bütçeye ulaşarak, Ağustos’ta gönderilmek üzere 89 Dolar’dan sipariş edilmeye başlandı bile.

Gözlüğün yaratıcıları, projeyi geçtiğimiz hafta 1 dakikalık bir tanıtım videosu ile duyurdular. Anderson fanları tarafından bolca ekmeği yenen Milano, Como Gölü ve İsviçre Furka Geçidi de videoda kullanılan mekanlardan.

2014 yılında bir yolculukta üç arkadaş tarafından kurulan Tens şirketi, özelleştirilmiş filtreli gözlükleri ilk defa üretmiyor. Geçtiğimiz yıllarda Instagram’dan ilham alan renkler ve 1980 VHS temalı filtreler de üretmişler ve yine çok ilgi çekmeyi başarmışlardı.

Şirketin kurucularından Kris Reid, “Şirketi kuralı 5 yıl olmuşken, yeni ve çarpıcı bir şeyle gelmek istedik. Şunu söyleyebilirim ki Spectachrome ile kendinizi 1970’lerin güneşte solmuş kartpostallarının içinde gibi hissedebilirsiniz. Bir arkadaşımız, ona daha ilham kaynağımızı söylemeden Wes Anderson filminde gibi hissettiğini söyledi. Bizim de hissettirmek istediğimiz buydu.” dedi.

Dijital dünyadaki kamera filtrelerini analog dünyaya getirmeyi amaçlayan şirketin ürettiği bu gözlüklerle, siz de ilk date’te karşı tarafı veya metrobüs camından İstanbul’u bir de Wes Anderson filmindeymişcesine izleyebilirsiniz.