efterklang 7 yıl arada sonra geri dönüyor

efterklang 7 yıl arada sonra geri dönüyor


altid sammen 20 eylül'de yayında


Danimarka’nın gururu gruplardan Efterklang, 7 yıllık uzun bir molanın ardından yeni albümle aramıza dönmeye hazırlanıyor.

Son albümleri Piramida’dan bugüne geçen 7 sene boyunca solo projeleriyle meşgul olan grup üyeleri, aralarına Tatu Rönkkö’yu da alıp bir süre yola Liima olarak devam etmişti. Ülkemizde de izleme şansı yakaladığımız Liima projesini bir kenara bırakan Efterklang, 20 Eylül’de 4AD ve Rumraket ortaklığıyla çıkacak bir albümün müjdesini verdi.

Grubun beşinci stüdyo albümü olacak Altid Sammen’de barok enstrümanlara bolca fırsat veren Casper Clausen, Rasmus Stolberg ve Mads Brauer üçlüsü, grubun ana dinamiği olan yenilik kavramına her zaman açık olduklarını bir kez daha gösteriyor. Grubun solisti Clausen, Efterklang’ın rutininden uzaklaşmaya ihtiyaçları olduğunu ve bu sayede üçünü de heyecanlandıran yeni bir istikamet keşfedebildiklerini paylaşarak bu değişimi destekliyor.

Albümdeki şarkıların inanç ve beraberlik hakkında olduğunu belirten Clausen’in kendi dilinde söylediği Vi er uendelig ise, müstakbel albümden paylaşılan ilk tekli oldu. Danimarkalı model Helena Christensen ve Casper Clausen’i başrolünde gördüğümüz videosu, Johnny Hallyday’ın 1964 yılından Le Penitentier performansına bir saygı duruşu niteliğinde.

20 Eylül’de püfür püfür sonbahar havasına eşlik edecek yeni Efterklang albümünü heyecanla bekliyoruz.