fatboy slim smiley sergisi açıyor

fatboy slim smiley sergisi açıyor


smile high club


Elektronik müziğin efsaneler kategorisinde yer alan isimlerinden biri olan Norman Cook aka Fatboy Slim, gülen surat emojisine adanmış bir sergi açıyor.

40 yıldan fazla bir süre boyunca dünyadaki en büyük smiley koleksiyonunu bir araya getirmek için uğraşan Cook, dev koleksiyonunu ilk defa halka açıyor. Smile High Club isimli sergi için Portekizli sanatçı Vhils ile güçlerini birleştiren DJ/Prodüktör; motosiklet kaskından prezervatife, ekmek kızartma makinesinden portatif küllüklere, terliklerden kol düğmelerine kadar geniş bir yelpazede yer alan binlerce parçalık bir koleksiyona sahip.

“Gülen surat emojisini ilk olarak Talking Heads’in Psycho Killer albüm kapağında fark ettim, o günden beri de hayatımın önemli parçalarından biri oldu. Popüler kültür içinde bu kadar farklı alanda karşıma çıkan hiçbir imaj olmamıştı. Punk kültüründen kulüp kültürüne yaptığım yolculukta bu imajı görmeye ve benimle taşımaya devam ettim. Ve sonuç olarak, buradayız.” açıklamasıyla :)’nin kendisi için öneminden bahseden Norman Cook’un sergisi, Lizbon’daki Underdogs Gallery’de Cuma günü ziyaretçilerle buluşacak.