freddie mercury’nin yayınlanmamış yeni bir şarkısı bulundu

freddie mercury’nin yayınlanmamış yeni bir şarkısı bulundu


1986’dan yenilikler


Freddie Mercury’nin Time Waits For No One parçasının daha önce yayınlanmamış bir versiyonu bulundu.

Time Waits For No One, 1985’de Time müzikali için kaydedilmeye başlanmış ve 1986 Mayıs’ında da yayınlanmıştı. O dönemde yayınlanan versiyonunda Freddie Mercury’ye birçok arka vokal eşlik ediyordu. Uzun bir arayıştan sonra ise şarkının piyano ile prova edilirken alınmış eski ve Mercury’nin efsanevi sesini ön plana çıkartan alternatif bir kaydı bulundu.

Şarkının yazarı Dave Clark, BBC Radio 2’ya yaptığı açıklamada “İlk kaydettiğimizde sadece Freddie ve piyano ile denemiştik, tüyleri diken diken eden sihirli bir şeydi. Sonrasında şarkıyı kaydederken 48 farklı ses ekleyerek Abbey Road’da hiç denenmemiş bir overdub tekniği denedik, sonrasında da arka vokalleri ekledik. Sonuç muhteşemdi ama her zaman orijinal provada daha farklı bir şeyler olduğunu hissediyordum.” dedi. Aynı zamanda Freddie’nin çok yakın arkadaşı olan Clark, kayıp kaydı ancak 2017’de bulabildi ve orijinal kayıtlarda yer alan piyanist Mike Moran’ın yeni bir parçası ile şarkıyı yeniledi. Şarkı nihayet BBC Radio 2’da dün itibariyle rotasyona girdi.

Time Waits For No One, Queen’in Bohemian Rhapsody filmindeki başarısından beri ortaya çıkan ilk “yeni” şarkısı. En son 2014 yılında Queen Forever toplama albümünde, Mercury’nin daha önce yayınlanmamış birkaç tane şarkısına ve Michael Jackson ile bir düetine yer verilmişti. Grup aynı zamanda David Bowie ile kaydedilmiş birkaç yayınlanmamış şarkı olabileceği ihtimaline de yeşil ışık yakmıştı.

Clark, Time Waits For No One için, “Freddie şu anda bu şarkının yayınlanmış olmasını bir şekilde görmüş olsa çok sevinir, muhtemelen de keyifle gülümsüyor olurdu, bunu da zaten sonuna kadar hak ediyor.” dedi. Bir yakın dostun son hediyesi diye tanımlayarak sizleri de ufak bir nostaljik hissettirmiş olabiliriz, buyrun şarkının bu yeni yayınlanan haliyle “Sen benim eski değil eskimeyen dostumsun.” diyenlere bir kadeh kaldıralım: