game of thrones prequel’i bloodmoon’un çekimleri başladı

game of thrones prequel’i bloodmoon’un çekimleri başladı


belki bu güzel biter


HBO, Game of Thrones’un 6.000 yıl öncesinde geçecek prequel dizisi Bloodmoon’un çekimlerine başladı. Şu anlık sadece pilot bölümü çekilecek dizinin devam bölümleri için izin çıkmasına ise neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Dizi, Game of Thrones’tan binlerce yıl öncesini konu alacak. Game of Thrones kitaplarının yavaş yavaş yazarak ya da hiç yazmayarak hayranları delirten George R. R. Martin’in dediğine göre henüz King’s Landing, Demir Taht ve Targaryenlar’ın var olmadığı Valyria’da geçecek dizide, ejderhalar yeni yeni ortaya çıkacak ve büyük bir krallığın kuruluşuna tanıklık edeceğiz.

Game of Thrones’tan da aşina olduğumuz Kuzey İrlanda’da başlayan çekimlerin farklı ülkelerde devam edip etmeyeceği ise henüz belli değil.

Şimdilik dizi ile ilgili akıllardaki bir soru işareti, tartışmalara konu olan ve hayranlarını ikiye bölen Game of Thrones’un final sezonu sonrası bu yeni dizinin pazarlanmasında bir sıkıntı olup olmayacağı. Her ne kadar dizinin aceleye gelen son sezonu D.B. Weiss ve David Benioff’un işi olsa da bu ikilinin yeni projeye dahil olmayacağını söylemek belki biraz yüreklere su serpebilir.

Jane Goldman’ın dizi sorumlusu, yani showrunner olacağı ve George R.R. Martin’in yazıp S. J. Clarkson’ın yöneteceği prequel serisinin çıkış tarihi için 2020 sonu ve 2021 baharı gibi tarihler konuşuluyor. Her ne kadar bu tarihler şimdilik çok uzak görünse de, belki de diziye kırgın ayrılmış hayranların olanları affedip Westeros’a geri dönmesi için yeterli bir süre olur.