hans zimmer imzalı x-men: dark phoenix soundtrack’ini dinleyin

hans zimmer imzalı x-men: dark phoenix soundtrack’ini dinleyin


filmin en iyi tarafı


Hans Zimmer, yakın geçmişte süper kahraman filmlerine müzik hazırlamayı bıraktığını açıklamıştı. Bu sözden vazgeçmesi uzun sürmedi.

Zimmer’ın sözünden vazgeçmesini sağlayan filmin ne kadar doğru bir tercih olduğu ise tartışılır… Türkiye’de geçtiğimiz Çarşamba günü vizyona giren X-Men: Dark Phoenix.

Disney’in Fox’u almasının ardından yüksek ihtimalle bu kadronun son filmi olacak Dark Phoenix, şu sıralar olumsuz eleştiriler almakla meşgul. Simon Kinberg’ün yönettiği filmin en iyi yönlerinin başında ise Hans Zimmer imzalı müzikleri geliyor.

Zimmer’dan alıştığımız epikliğin fazlasıyla mevcut olduğu şarkılarla dolu soundtrack, çoğu zaman filmdeki en iyi performansı sergiliyor. Özellikle filmin açılış sahnesinde kullanılan ve ara ara karşımıza çıkan Gap’e dikkat.

10 şarkılık soundtrack’i hemen aşağıda dinleyebilirsiniz.

Hans Zimmer, şu sıralar Denis Villeneuve’ün yöneteceği Dune’un müziklerine çalışmakla meşgul. Zimmer, bu proje uğruna kader ortağı Christopher Nolan’ın yeni filmi Tenet’in müziklerini hazırlamayacak. Tenet’in müziklerini, Black Panther’la Oscar kazanan Ludwig Göransson hazırlayacak.