joaquin phoenix’li joker venedik film festivali yolcusu

joaquin phoenix’li joker venedik film festivali yolcusu


ödül sezonuyla ciddi düşünüyor


İsimleri genelde pek uluslararası film festivalleri ile anılmayan süper kahraman filmlerinin bu kaderi, WarnerBros.’un Joker’i ile değişecek gibi duruyor. Deadline’ın haberine göre Joaquin Phoenix’in başrolünde yer alacağı Joker, bu sene sonbahar sezonundaki ödüllerin de habercisi olan Venedik Film Festivali yolcusu.

Warner Bros., geçtiğimiz yıllarda Venedik Film Festivali’ne genellikle Oscar aday adayı filmlerini yolluyordu. Geçtiğimiz sene, Lady Gaga ve Bradley Cooper’ın başrollerini paylaştığı A Star Is Born, festivalin yolunu tutmuştu. Festivalde oldukça ses getiren A Star Is Born, 8 Akademi ödülü adaylığı ile de başarısını devam ettirmişti. Warner Bros., benzer bir başarıyı 2013 yılında Alfonso Cuarón’un Gravity filmi ile de sağlamıştı. Açılışını Venedik’te yapan film, 10 Akademi adaylığı ve 7 ödül ile Oscar Ödülleri’nde de adından sıkça söz ettirmişti.

Joker’i Venedik Film Festivali’nde göstermeye hazırlanan Warner Bros, Phoenix’in performansını da olası ödüller için öne çıkaracak gibi duruyor. Böylece The Master, Walk the Line ve Gladiator ile halihazırda üç defa Oscar adayı olan Phoenix, zaten Heath Ledger’ın oyunculuğu ile ödülü kapmış bu rol için tekrar Oscar yolculuğuna çıkmaya heveslenmiş gibi duruyor. 2009 Akademi Ödül Töreni’nde Heath Ledger Oscar ödülünü aldığında, Ledger’ın zamansız ölümünden dolayı ödül sahnede Joker ile kavuşamamıştı. Belki de önümüzdeki yıl ödül sonunda Joker ile buluşabilir.

Joker filminin yönetmen koltuğunda ise The Hangover serisinden ve War Dogs’tan tanıdığımız Todd Phillips oturuyor. Filmde Phoenix’e Robert De Niro, Zazie Beetz, Frances Conroy ve Brian Tyree Henry eşlik ediyor. Joker, 4 Ekim’de vizyonda.