john boyega ve letitia wright steve mcqueen’in dizisi small axe’in kadrosuna katıldı

john boyega ve letitia wright steve mcqueen’in dizisi small axe’in kadrosuna katıldı


franchise’cılar buluşuyor


12 Years a Slave ile En İyi Film Oscar’ını alan ve geçtiğimiz sene Widows ile geri dönen yönetmen Steve McQueen’in yapımına başladığı ve Amazon’un Amerika’da haklarını satın aldığı 6 bölümlük BBC dizisi Small Axe, yeni Star Wars üçlemesinin Finn’i John Boyega ve Marvel’ın ikincisi beklenen Black Panther filminden tanıdığımız Letitia Wright’ı kadrosuna ekledi.

Antoloji türündeki dizi, beş farklı hikayeden oluşacak ve 1960’lar ile 1980’ler arasında geçecek. İsmi ünlü bir Jamaika atasözünden gelen dizi, Londra’nın Batı Hint topluluğunun karşılaştığı toplumsal sorunları ele alacak. Dizinin ilk iki bölümü, bir saatlik bir hikayeyi anlatacak.

Yönetmen McQueen, bu hikayelerin paylaşılması gerektiğine inandığını ve bu topluluğun bireylerinin hikayelerinin yerel ama aynı zamanda küresel de olduğunu söyledi.

Bu yıl Bafta tarafından Yükselen Yıldız Ödülü’ne layık görülen ve geçtiğimiz sene Black Mirror’ın Black Museum bölümünde başarılı bir performans veren Letitia Wright ile aynı ödülü 2016 yılında kazanan ve Attack the Block filmindeki performansıyla gözleri üzerine çeken John Boyega’nın yanı sıra yapıma katılan diğer isimler arasında Malachi Kirby, Shaun Parkes, Rochenda Sandall, Alex Jennings ve Jack Lowden var.

Çekimleri 24 Haziran’da başlayan ve yönetmen koltuğundaki Steve McQueen’in senaryosunu da yazdığı dizinin yayın tarihi henüz belli değil.