keira knightley, ralph fiennes ve matt smith’li official secrets’tan fragman

keira knightley, ralph fiennes ve matt smith’li official secrets’tan fragman


gerçek bir hikayeden uyarlama


Başrollerini Keira Knightley, Matthew Goode, Ralph Fiennes ve Matt Smith’in paylaştığı, gerçek bir hikayeden uyarlanan Official Secrets‘tan fragman yayınlandı.

Bir istihbarat tercümanı olan Katherine Gun’ın 2003 yılında Irak saldırısı sırasında yaşadıklarından esinlenilerek beyaz perdeye aktarılan Official Secrets, Gun’ın Britanya ve Amerika’da yarattığı krizi anlatıyor. Tek amacı savaşı durdurmak ve hayat kurtarmak olan Gun, BM Güvenlik Konseyi’ne karşı düzenlenen yasadışı bir NSA casus operasyonunu fark ettiği bir e-mail’i The Observer muhabiri Martin Bright’a sızdırır.

Bu hareketinin ardından tutuklanan ve tutuklanması dünya çapında duyulduktan sonra kendisini bu işten aklamaya çalışan Gun’a yardım edebilecek tek kişi yine Martin Bright’tır. Yakın tarihte yaşanan gerçek bir olayı başarılı bir oyuncu kadrosuyla anlatan Official Secrets, paylaşılan fragmanından gördüğümüz kadarıyla gergin atmosferiyle gayet izlenebilir bir yapım gibi duruyor.

Yönetmen koltuğunda Eye In The Sky, Rendition, Tsotsi, X-Men Başlangıç: Wolverine, Ender’s Game gibi filmlerin arkasındaki isim Gavin Hood yer alıyor.  Marcia Mitchell ve Thomas Mitchell ikilisinin senaryosunu kaleme aldığı film, The Spy Who Tried to Stop a War: Katharine Gun and the Secret Plot to Sanction the Iraq Invasion kitabından uyarlandı.

İngiltere’de 23  Ağustos tarihinde vizyona girecek Official Secrets’ın ülkemizde izleyicileriyle buluşup buluşmayacağı henüz belli değil.