lena dunham’ın yolu, girls’ün ardından sonra tekrar hbo ile kesişiyor

lena dunham’ın yolu, girls’ün ardından sonra tekrar hbo ile kesişiyor


industry


Girls dizisinde hem kamera karşısında hem de kamera arkasındaki performasıyla severek takip ettiğimiz Lena Dunham, HBO’nun bizleri finans dünyasının derinliklerine götüreceği yeni projesinin pilot bölümünü yönetecek ve yapımcılığını üstlenecek.

Girls’teki performansıyla Altın Küre kazanan ama ardından gözlerden uzakta durmaya çalışan ve tek tük projelerle karşımıza çıkan Dunham, geçen sene yaratıcılığını üstlendiği Camping dizisiyle televizyon dünyasına geri dönmüştü. Yolu bir kez daha HBO ile kesişen Dunham, bu sefer Industry’de finans dünyasının kirli yüzünü anlatacak.

Dizinin yapımcı koltuğunda oturacak Dunham, aynı zamanda pilot bölümün yönetmenliğini üstlenecek. Dizi, uluslararası finansın rekabetçi dünyasına girerek geleceklerini güvence altına almak isteyen ve Londra’daki büyük bir yatırım bankasında kalıcı pozisyon elde edebilmek için canla başla çalışan yirmi kişinin hikayesini mercek altına alacak. Tabii ki bu kalabalık ekibin yaşayacakları ve içine girecekleri gergin sürecin sonunda herkes istediğini elde edemeyecek ve aralarından bu yolda elenenler olacak.

8 bölüm sürecek dizinin senaryosunu 2014 yapımı Gregor ile ilk uzun metraj filmlerini yazıp yöneten Mickey Down ve Konrad Kay kaleme alacak. Yakın zamanda The Big Short gibi matematiksel ve ekonomik terimlerin sıklıkla kullanıldığı bir filmle bu dünyanın kapısı aralanmışken, Dunham ve ekibinin nasıl bir yol izleyeceğiniz merakla bekliyoruz. Industry’nin prodüksiyon çalışmaları bu yazın sonlarına doğru Galler’de başlayacak.