michael palin’den grubun 50. yılı şerefine yayınlanmamış monty python kayıtları

michael palin’den grubun 50. yılı şerefine yayınlanmamış monty python kayıtları


and now something completely different


Bir yerde kendi stilinde komediyi icat eden diyebileceğimiz efsane komedi altılısı Monty Python’ın kurucu üyelerinden Michael Palin, grubun 50. yıldönümü kutlamalarının bir parçası olarak yayınlanacak, daha önce duyulmamış arşiv kayıtlarının yer alacağı radyo serisinin idari yapımcılığını üstlencek.

Eylül ayı boyunca, yarım yüzyıllık komedi serüvenini kutlayan Michael Palin, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones ve 1989’da hayatını kaybeden Graham Chapman’dan oluşan grubun tüm film, televizyon ve radyo projelerinin yeniden yayınlanmasının yanı sıra; BBC Radio, Palin’in yapımcılığını üstleneceği özel bölümleri dinleyiciye sunacak.

İlk kez BBC One’da yayınlandığı 1969’dan beri İngiliz komedi tarihini değiştiren Monty Python’s Flying Circus, dört sezon sürmüş ve Monty Python and the Holy Grail ve Life of Brian gibi filmleri beraberinde getirmişti.

Grup, geçtiğimiz yıllarda bir araya geldiğinde “Python mizahının hayatta kalabilmesinin sebebi, son derece Python-vari bir dünyada yaşamamız. Bu günlerde, aşırılık her zamankinden daha da fazla hayatımızın parçası” demişti.

Özel bölümler, Eylül ayında yayınlanacak.