radiohead internete sızan 18 saatlik ok computer kayıtlarını yayınladı

radiohead internete sızan 18 saatlik ok computer kayıtlarını yayınladı


hail to the thief


Geçtiğimiz hafta internete sızan Radiohead’in OK Computer dönemine ait kayıt seanslarını sizlere duyurmuştuk. Kayıtların kendisini değil de içeriğiyle ilgili dev bir döküman paylaşan bir grup Reddit kullanıcısı, toplamda 18 saat süren kayıtlarda yer alan şarkıları, yayınlanmamış şarkıları, demoları vs. didik didik edip el emeği göz nuru bir dosyayı grubun hayranlarıyla paylaşmıştı.

Tabii ki bu olaydan sonra herkes kayıtları merak etmeye başladı. Varlığı bilinen ama çok az kişinin dinleme şansını yakaladığı bu özel kayıtlarla ilgili hem grubun Instagram hesabından hem de Jonny Greenwood’un kişisel Twitter hesabından ilginç bir açıklama yapıldı. Bizzat Jonny Greenwood’un yazdığı bir mail’in ekran görüntüsü paylaşılan tweet’te, Thom Yorke’a ait kayıtların çalındığını ve bu eylemi gerçekleştiren kişinin grubu para karşılığında kayıtları internete yüklemekle tehdit ettiğini doğrulandı.

Bu harekete karşı kontraatağa kalkan Radiohead ise, “Bu durumdan şikayet etmek yerine farklı bir şey yapmaya karar verdik.” diyerek 18 gün boyunca kayıtların tamamını 18 Pound’a grubun bandcamp hesabından dineyiciyle paylaşacağını açıkladı. İsteyenin gönül rahatlığıyla dinleyebileceği, isteyenin satın alıp ömürlük dinleyeceği kayıtlara BURADAN göz atabilirsiniz.