taika waititi flash gordon animasyonu çekecek

taika waititi flash gordon animasyonu çekecek


ted bunu beğendi


Yeni Zelanda’nın gururu, Kiwi komedisinin en önde bayrak taşıyan, cirit atan ve bilumum diğer olimpik dallarda göğsümüzü kabartan isimlerden Taika Waititi, Disney-Fox’un animasyon türünde Flash Gordon projesine dahil oldu.

Quentin Tarantino’nun Marvel evrenindeki favorisi Thor: Ragnarok ile seriye renk katan ve Thor karakterine ayrı bir ısınmamıza vesile olan yönetmenin; senaryosunu mu yazacağı, yönetmen koltuğunda mı oturacağı, yoksa büyük bir kıyak yapıp iki cepheden de kuşatarak izleyiciyi mutlu mu edeceği henüz açıklanmayan proje, 2015 yılından beri Fox’un gündemindeydi. Stüdyo, Disney ile birleşmesinden sonra, fi tarihinden (çizgi romanın ilk çıkış tarihi 1934’ten) beri defalarca film ve televizyon uyarlamaları çekilen Flash Gordon’ı animasyon türünde geliştirmekte karar kıldı. Hatırlarsanız, Max von Sydow ve Sam Jones’un rol aldığı 1980 yapımı Flash Gordon, gülünç senaryosu ve absürtlüğüne rağmen kült bir hayran kitlesi edinmişti, hatta filmin müziklerini de Queen grubu yapmıştı.

Filmin yapım sürecinin başlamasına daha aylar olduğu tahmin ediliyor. Bu arada “Taika’sız kalamam” diyenler için ise hatırlatmak isteriz, yönetmenin son dokunuşlarını yaptığı, Christine Leunens’in romanından uyarladığı Jojo Rabbit; Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson, Sam Rockwell ve Rebel Wilson’dan oluşan kadrosuyla 18 Ekim’de vizyona girecek.

Waititi’nin Flight of the Conchords’un Jemaine Clement’iyle beraber yazıp yönettiği 2014 yapımı filmiyle aynı ismi taşıyan What We Do in the Shadows ise, 2020’de ikinci sezonuyla geri dönecek.