unknown pleasures’ın her şarkısına farklı yönetmenlerden video

unknown pleasures’ın her şarkısına farklı yönetmenlerden video


lütfen bu projeyi batırmayın


Joy Division’ın müzik dünyasına armağanı olan kült albüm Unknown Pleasures, bu yıl 40. yaşını kutluyor. Bu özel yaş günü şerefine, 1979’da yayınlanan orijinal albümde yer alan bütün şarkılara farklı yönetmenler tarafından çekilecek özel bir video projesi duyuruldu.

Post-punk denince akla gelen, müzik tarihinin en başarılı ve popüler albümlerinden biri olan Unknown Pleasures; Disorder, Shadowplay, She’s Lost Control gibi kült şarkıların yanı sıra albüm kapağıyla da müzik dünyası içinde ayrı bir yerde duruyor. Geriye dönüp bakınca 40 yılı doldurmuş bu dev albüm, bugüne kadar birçok sanatçıya ilham kaynağı oldu. Böylesine önemli bir albümün 40. yaş günü kutlamaları da tabii ki büyük olmalı.

Yarın akşam YouTube’un Londra’da düzenleyeceği; Stephen Morris, Matt Everitt, Orian Williams, Feargal Ward ve Adrian Duncan gibi isimlerin katılımıyla gerçekleşecek özel etkinliğinin ardından paylaşılacak ilk videoyu, Cumartesi günü paylaşılacak ikinci video takip edecek.

Aynı zamanda albümün 40. yıl için özel olarak hazırlanan bir versiyonu da satışa çıkacak. Çay bardağından asker atletine kadar her yerde görme ihtimalimizin bulunduğu albüm kapağının yerine düşünülen tasarımın da yer alacağı albüm, yine yarınki gösterimin ardından plak formatında satışa çıkacak.