yeni clint eastwood filminde başrol sam rockwell’e emanet

yeni clint eastwood filminde başrol sam rockwell’e emanet


the ballad of richard jewell


Geçtiğimiz günlerde artık ırkçı görünümlü karakterleri canlandırmaya ara verdiğine dair bir açıklama yapan Oscar ödüllü oyuncu Sam Rockwell, Clint Eastwood’un yeni filminin kadrosuna dahil oldu.

Son olarak başrollerini Michelle Williams ile birlikte paylaştığı dizi Fosse/Verdon’da izlediğimiz Sam Rockwell, Clint Eastwood’un Ballad of Richard Jewell isimli filminde yer alacak. Shattered Glass, Breach ve Captain Phillips gibi filmlerin Oscar adayı senaristi Billy Ray‘in senaryosunu üstleneceği film, yayımlanan asılsız bir haberle bir güvenlik görevlisi olan Richard Jewell’ın 1996 Yaz Olimpiyatları’ndaki terör saldırısının suçlusu olarak görülmeye başlamasını anlatacak.

Yerel bir kahramanken bir anda Amerika’nın en nefret edilen insanına dönüşen Jewell’ın hikayesi, medyanın bir platform olarak büyüklüğünün önemini ve insan hayatına nasıl da doğrudan etki ettiğini izleyiciyle buluşturacak. Daha önce paylaşılan bilgilere göre filmde Jonah Hill’in Richard Jewell’ı, Leonardo DiCaprio’nun ise Jewell’ın avukatını canlandırması bekleniyordu. Fakat projeyi hayata geçiren ve yönetmenlik koltuğunda oturacağı açıklanan Ezra Edelman’ın projeden ayrılmasının ardından Hill ve DiCaprio da yönetmenle birlikte filmin oyuncu kadrosundan ayrıldı. Filmde Jonah Hill’in canlandıracağı Jewell karakterini kimin canlandıracağı hala belirsizliğini korurken, Rockwell ise ilk olarak Leonardo DiCaprio’nun canlandıracağı açıklanan rolü üstlenecek.

Geçtiğimiz yıl Vice filmindeki performansıyla övgü toplayan ve ikinci Oscar adaylığını kazanan Rockwell ve son olarak The Mule ile sinemaseverlerin karşısına çıkan 89 yaşındaki Clint Eastwood‘un bir araya gelişi bizleri şimdiden heyecanlandırdı.