amazon’un yüzüklerin efendisi dizisinin yönetmeni belli oldu

amazon’un yüzüklerin efendisi dizisinin yönetmeni belli oldu


j.a. bayona serinin başına geçiyor


Son olarak Game of Thrones’un baş yazarlarından Bryan Cogman’ın kadrosuna dahil olduğunu öğrendiğimiz Amazon’un merakla beklenen Yüzüklerin Efendisi dizisinin yönetmeni belli oldu; J.A. Bayona

Amazon’un televizyon tarihinin en büyük bütçesini ayırarak uzun süredir üzerinde çalıştığı Yüzüklerin Efendisi dizisinden gelecek her haberi heyecanla takip ediyoruz. Son olarak yazar kadrosuna gelen güncellemeyle kendisinden haber aldığımız dizinin bu sefer de yönetmen koltuğuna oturacak isim açıklandı. The Orphanage, The Impossible ve Jurassic World: Fallen Kingdom gibi filmlerin arkasındaki isim olan J.A. Bayona, 1 milyar dolarlık projenin başına geçti.

Projeyle ilgili açıklamalarda bulunan Bayona: “J.R.R. Tolkien, tüm zamanların en sıra dışı ve ilham verici hikayelerinden birini yarattı. Bu evrenin çok eski hayranlarından biri olarak, böylesi olağanüstü bir ekibe dahil olmak benim için çok büyük bir onur ve keyif. İzleyicileri Orta Dünya’ya götürmek ve daha önce hiç duyulmamış bu hikayeyle Second Age’in mucizelerini keşfe çıkarmak için sabırsızlanıyorum.” yorumunu yaptı.

Star Trek: Beyond filminin yazarları JD Payne ve Patrick McKay ikilisinin hem senaryosunu yazacağı hem de yürütücü yapımcılığını üstleneceği dizide Peter Jackson da kendi elleriyle oluşturduğu yaratıcı ekibiyle danışmanlık yapacak. İlk Lord of the Rings filmi The Fellowship of the Ring‘den önceki bir zamanda geçeceği açıklanan dizi, İkinci Çağ (Second Age)’de kitaplar ile sinema filmlerinin 3000 yıl öncesini anlatacak.

Hala emekleme hızında ilerleyen dizinin prodüksiyon çalışmalarında bir sonraki adımı büyük merakla bekliyoruz.