diane kruger ve martin freeman ile ajancılık saati

diane kruger ve martin freeman ile ajancılık saati


the operative'den fragman


2017 yılında Fatih Akın’ın yönetmenliğini yaptığı In The Fade filmiyle Cannes Film Festivali’nde En İyi Kadın Oyuncu Ödülü’nü kazanan Diane Kruger ve bir türlü devamı gelmeyen Sherlock dizisinden tanıdığımız Martin Freeman’ın başrollerini paylaştığı The Operative’den bir fragman yayınlandı.

Prömiyerini Şubat ayında Berlinale’de gerçekleştiren The Operative, İsrailli yazar Yiftach Reicher Atir‘in The English Teacher adlı romanından beyaz perdeye uyarlanıyor ve İsrail’in ulusal istihbarat örgütü Mossad’ın ajanlarından biri olan Rachel’ın hikayesine odaklanıyor. Babasının Londra’daki cenaze töreninde bir anda ortadan kaybolan Rachel, İran’ın nükleer programına karşı kalkışılan geniş çaplı casusluk girişiminde önemli figürlerden birisidir. Rachel’ın eski gözetmeni Thomas, bir yandan Rachel’ın adımlarını takip edip onu bulmaya çalışırken diğer yandan da planın ortaya çıkmaması için uğraşmaktadır.

Cas Anvar, Werner Daehn, Ohad Knoller, Yaakov Zada Daniel ve Liron Levo gibi isimlerin Diane Kruger ve Martin Freeman’a eşlik ettiği filmin yönetmenliğini ve senaristliğini ise 2013 yapımı Bethlehem ile Venedik Film Festivali’nde ödül kazanan İsrailli yönetmen Yuval Adler yapıyor.

Film, 11 Ekim 2019 tarihinde vizyona girecek.