helen mirren’ın rus imparatoriçesi büyük katerina’yı canlandırdığı diziden fragman

helen mirren’ın rus imparatoriçesi büyük katerina’yı canlandırdığı diziden fragman


catherine the great


Canlandırdığı tarihi karakterlerden dolayı Kraliyet denince Kraliyet Ailesi’nden sonra aklımıza gelen ilk isim olan Helen Mirren, bu sefer de HBO’nun mini dizisi Catherine the Great’te tarihe iz bırakan figürlerden II. Katerina’yı canlandıracak.

Tarihte sanat ve zevke olan düşkünlüğüyle bilinen imparatoriçenin saltanatının son dönemlerine odaklanacak dört bölümlük dizinin yönetmen koltuğunda Mirren’ın daha önce Prime Suspect’te beraber çalıştığı Philip Martin oturuyor. HBO ve Sky ortak yapımı projenin senaryosu ise yine usta oyuncunun Elisabeth I filminde birlikte çalıştığı Nigel Williams’a emanet.

Oscar ödüllü oyuncu canlandıracağı karakter için “İnsanlık tarihinde büyük bir güç elde etmiş ve bu gücü kullanabilmiş bir kadını canlandırma ihtimalinden dolayı son derece heyecanlıyım.” demişti.

Dizinin yürütücü yapımcı rolünü üstlenen David M. Thompson ise Woman in Gold filminde birlikte çalışırken Helen Mirren’ın Büyük Katerina’nın hikayesini anlatma fikrini kendisine sunduğunu ve onun haricinde başka hiçbir oyuncunun bu karakteri canlandıramayacağını düşündüğünü söylemişti.

Önümüzdeki sonbahar HBO’da yayınlanması beklenen dizinin fragmanına buyurun.