kevin feige ilk lgbtq marvel kahramanı valkyrie’yi müjdeledi

kevin feige ilk lgbtq marvel kahramanı valkyrie’yi müjdeledi


yeni kral kraliçesini arayacak


Geçtiğimiz hafta sonu San Diego Comic-Con’da önümüzdeki iki yıl boyunca izleyeceğimiz Marvel projelerini açıklayan Marvel Studios’un başkanı Kevin Feige, 2021’de vizyona girecek Thor serisinin dördüncü filmi Thor: Love and Thunder’da Valkyrie’yi Marvel Sinematik Evreni’nin ilk LGBTQ süper kahramanı olarak göreceğimizi doğruladı.

Marvel evreninde Thor: Love and Thunder’ı da yazıp ve yönetecek Taika Waititi imzalı Thor: Ragnarok’ta Tessa Thompson’ın canlandırdığı Valkyrie, en son Avengers Endgame’de Thor’un kendisine devrettiği krallık unvanını kabul etmişti. Comic-Con’da Thor panelinde yer alan Thompson, karakterin Love and Thunder’da beraber yöneteceği bir kraliçe arayışında olacağı bizzat kendisi duyurdu.

Marvel çizgi romanlarında da biseksüel olan Valkyrie’nin yanı sıra, sinematik evrenin dördüncü safhasında başka LGBTQ karakterlerin de dahil olup olmayacağı sorusuna olumlu yanıt veren Kevin Feige, bir bakımına uzun süredir konuşulan Eternals’ın baş karakterlerinden birinin LGBTQ olup olmayacağı sorusunu da cevaplamış oldu.

Chris Hemsworth’ün Thor karakteriyle geri döneceği de açıklanırken, Natalie Portman’ı dişi Thor olarak izleyeceğimiz Thor: Love and Thunder, 5 Kasım 2021’da vizyona girecek. Kadrosunda Angelina Jolie, Richard Madden, Salma Hayek, Brian Tyree Henry ve Kumail Nanjiani gibi isimlerin yer aldığı Eternals’ı ise 6 Kasım 2020’de izleyeceğiz.