led zeppelin’in basçısı john paul jones, özel konuklarıyla japonya’da

led zeppelin’in basçısı john paul jones, özel konuklarıyla japonya’da


son of chipotle


Müzik tarihinin ikonik gruplarından Led Zeppelin’in kemik kadrosunda yer alan John Paul Jones, yeni bir grupla sahnelere geri dönüyor. Led Zeppelin’in dağılmasından sonra Them Crooked Vultures, Seasick Steve ve Butthole Surfers gibi gruplarla beraber sahneye çıkan Jones’un yeni grubu Sons of Chipotle oldu.

Eylül ayında Japonya verecekleri ilk konser ile yeni macerasına başlayacak Jones, grupta piyano ve elektronik ekipmanın başında olacak. Jones’a, Aanssi Karttunen, Ground Zero grubundan Otomo Yoshihide ve Sonic Youth’dan Jim O’Rourke eşlik edecek. Kişisel hesaplarından gerçekleşecek etkinliklerle alakalı açıklamalar yapan Jones ‘’Böylesine iyi müzisyenleri bir arada samimi bir ortamda dinlemek çok az gerçekleşen bir şey. Otomo Yoshihide ve Jim O’Rourke gibi müzisyenler doğaçlamaya başlayınca sınırlar yok oluyor.’’ açıklaması yaptı.

Büyük beklentiler taşıyan ve ikinci albümünü hala beklediğimiz John Paul Jones’un süper yıldızlardan oluşan grubu Them Crooked Vultures’tan bir parça dinlemek için sizi hemen aşağıya alalım.