matt groening onayladı, yeni the simpsons filmi yolda

matt groening onayladı, yeni the simpsons filmi yolda


ama daha var


Bu senenin başında iki sezon için daha onay alan televizyonun en uzun soluklu dizisi The Simpsons’ı bir kez daha beyaz perdede izleyeceğiz.

17 Aralık 1989’da ilk bölümüyle ekranlara gelen Matt Groening’in yaratıcısı olduğu The Simpsons, bu yıl 30. yaşını kutluyor. Belki de diziyi izleyenlerin çoğundan yaşça büyük olan dizi, 2007 yılında The Simpsons Movie ismiyle şansını bir de sinemada denemişti. Aldığı olumlu geri dönüşlerden sonra hemen bir ikinci film hazırlığına başlayan Matt Groening ve arkadaşları, kısa bir süre sonra bu projeyi ertelemek zorunda kalmıştı.

Ama o günler geride kaldı. Her sezon başında artık final yapacağı söylenen dizi, bırakın final yapmayı, bizzat Groening’in açıklamasıyla öğrendiğimize göre bir kez daha beyaz perde yolunda. Hafta sonu gerçekleşen ve her tarafta Marvel haberi gördüğümüz Comic-Con’da müjdeli haberi veren serinin yaratıcısı, Disney’in bu filmi istediğini ama seriye olan sevgilerinden değil, bunu sadece para kazanma amacıyla yapmak istediklerini de sözlerine ekledi.

Yakın bir zaman önce diziyi bitirmekle ilgili hiçbir planları olmadığını açıklayan dizinin yaratıcılarından Al Jean ve ekibini bir süre daha küçük ekranda izleyeceğiz gibi gözüküyor.